Hlavní obsah

Moje číslo je 100 miliónů. Mayweather je připraven porcovat dolary s McGregorem

Praha

Další kolo oťukávání je tu. Neporažený boxer Floyd Mayweather, který si už užívá sportovního důchodu s tučným kontem, jenž mu dodává klid, se podle svých slov klidně vrátí do ringu. Jako potencionálního soka vidí Conora McGregora, který je šampiónem UFC. Boxer proti bojovníkovi MMA. Nejdříve se ale musí oba dohodnout na porcování miliónů dolarů.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

Boxer Floyd Mayweather zná svoji cenu, pod ní nepůjde. Ukončí sportovní důchod pro 100 miliónu dolarů?

Článek

Co se týče financí, vzduchem létají sumy, které drtivé většině populace vyrazí dech. Mayweather na zápas kývne, když dostane 100 miliónů dolarů. Američan nabízí soupeři 15 miliónů dolarů a podíl z placeného televizního přenosu. Kývne Ir?

„Snažili jsme se dohodnout zápas. Znají moje číslo. Moje číslo je 100 miliónu dolarů. Nevím, kolik peněz on vydělal, ale jsem si jistý, že nemá ani 10 miliónů dolarů za zápas MMA. My jsme mu ochotni dát 15 miliónů, pak se můžeme bavit o rozdělení procent za placené kanály," řekl Mayweather v rozhovoru pro ESPN.

Už porcoval i 340 miliónů

Pokud by došlo na tento souboj, vzbudil by velký rozruch. Mayweather v profesionálním ringu odboxoval 49 zápasů, ani jeden neprohrál, vydělal více než 750 miliónů dolarů. V září 2015 skončil, od té doby se jen v médiích objevují spekulace, s kým by se mohl vrátit. Zatím se to nikomu nepodařilo.

Mayweather bude mít příští měsíc čtyřicet let, občas škádlil fanoušky, že by se mu zalíbilo 50 vítězství, tím by o jednu výhru překonal slavného Rockyho Marciana.

„Záleží na nás, jak může chlap (McGregor) mluvit od 20-30 miliónech, když za zápas vydělal 8 nebo 9 miliónů," řekl boxer, který přemýšlí jako obchodník. Jeho největší tah proběhl v roce 2015, když si on a Manny Pacquiao porcovali rekordních 340 miliónů dolarů v poměru 60/40. „Jediná věc, která mě teď zajímá, je zápas s Conorem McGregorem, jsem byznysmen, a tento obchod mi dává smysl," dodal Mayweather.

Reklama

Související témata: