Hlavní obsah

Arrogate po triumfu v Dubaji je nejvýdělečnějším koněm historie

Dubaj

Vítězem lukrativního Světového poháru v Dubaji se stal favorizovaný americký hřebec Arrogate. Navzdory bídnému startu si čtyřletý svěřenec trenéra Boba Bafferta vedený žokejem Mikem Smithem doběhl v dostihu o deset milionů dolarů pro sedmé vítězství z osmi startů v kariéře.

Foto: Ashraf Mohammad Mohammad Alamra, Reuters

Mike Smith a Arrogate při triumfu v Dubaji.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Dostihy Dubaj

Arrogate zvítězil po drtivém finiši o dvě a čtvrt délky a stal se nejvýdělečnějším koněm dostihové historie. Za necelý rok vydělal svému majiteli podle agentury AP 17,084.600 dolarů (přes 427 milionů korun), čímž překonal dosavadní rekord jiného amerického koně California Chrome, který Světový pohár v Dubaji ovládl loni.

Dubajský Světový pohár byl léta nejlépe dotovaným dostihem planety, než ho letos předčil Pegasus World Cup na Floridě, kde se běželo o 12 milionů dolarů. I tento dostih se před dvěma měsíci stal kořistí Arrogatea, který je nejlépe hodnoceným dostihovým koněm současnosti.

"Je to ten nejúžasnější kůň, jakého jsem kdy viděl. Je neuvěřitelný. Nedokážu pochopit, že vyhrál. Mike odvedl skvělou práci, nezpanikařil," komentoval kouč Baffert zdržení svého svěřence ve startovacích boxech.

Reklama

Související témata: