Hlavní obsah

Krasobruslařce Duškové hrozí další operace kolena

Praha

Juniorské mistryni světa Anně Duškové hrozí další operace kolena. Osmnáctiletá krasobruslařka, která tvořila úspěšnou sportovní dvojici s Martinem Bidařem, si v přípravě s novým partnerem koleno pochroumala a má opět potíže s vazy.

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Sportovní dvojice Anna Dušková a Martin Bidař na tréninku před zahájením zimních olympijských her v jihokorejském Pchjončchangu.

Článek

Juniorští šampioni z roku 2016 se v dubnu rozešli, neboť každý měl jiné představy a chtěl trénovat jinde. Bidař se vydal do zahraničí, Dušková zůstala v Česku u trenérky Evy Horklové a bruslí nově s Radkem Jakubkem. Předtím s Bidařem vybojovali životní 11. místo na mistrovství světa v Miláně a byli čtrnáctí na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Po dvou týdnech bruslení s novým partnerem opět Duškovou zastavilo koleno. "Dělali jsme na suchu dvojitého twista a partner mě v pohodě chytil a položil na zem, ale najednou se mi zhroutilo koleno, ruplo v něm. Už jsem se nemohla sama zvednout. Je tam znovu problém s vazy," řekla v rozhovoru pro web czechteam.info.

Zda bude muset na další operaci, ještě není jisté. "Chtěla bych jít na artroskopii, aby se stoprocentně zjistilo, jestli je vaz prasklý, nebo není. I rezonance se může plést. Doktor říkal, že té rezonanci úplně nevěří, a já doufám, že má pravdu, že vaz prasklý není," dodala.

Reklama

Související témata: