Hlavní obsah

Plíšková - Azarenková 6:3, 6:3Paráda! Karolína Plíšková smetla bývalou jedničku i Šafářová vyřadila hvězdu. Další Češky odsunul déšť

pan, mmSport.cz
Aktualizováno

Po nečekaném úterním vyřazení dvojnásobné šampiónky Petry Kvitové se dnes český tenis ve Wimbledonu opět naladil na vítěznou vlnu. Karolína Plíšková po skvělém výkonu porazila ve druhém kole Viktorii Azarenkovou za hodinu a dvanáct minut dvakrát 6:3 a poprvé v kariéře si zahraje v All England Clubu třetí kolo. To čeká i Lucii Šafářovou, která vyřadila bývalou světovou dvojku a polskou hvězdu Agnieszku Radwaňskou po setech 7:5 a 6:4. Barbora Strýcová i Kateřina Siniaková budou hrát druhé kolo nakonec až ve čtvrtek. Organizátoři jejich zápasy kvůli dešti přeložili.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Karolína Plíšková předvedla ve druhém kole Wimbledonu proti Viktorii Azarenkové skvělý výkon

Článek
Fotogalerie

Loni při své premiéře na wimbledonském centrkurtu Plíšková prohrála ve druhém kole se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou. Tentokrát působila jistě a první set proti Azarenkové, tradičně pištící při úderech, získala díky brejku ze čtvrté hry. "Hrála velmi solidní tenis," řekla Martina Navrátilová při komentování pro BBC.

Ve druhé sadě Plíšková držela vysoký standard na servisu. Nesázala esa, v utkání měla jen dvě, ale nepovolila bývalé světové jedničce ani jeden brejkbol. Od stavu 2:3 získala čtyři hry v řadě a po hodině a deseti minutách slavila postup.

"Myslím, že jsem hrála velmi dobře. Byla jsem hodně silná na servisu. Ona hrála tradičně dobře odzadu. Jsem šťastná, protože jsem tady poprvé ve třetím kole. Mám za sebou dvě těžká utkání a cítím se skvěle," řekla Plíšková v televizním rozhovoru.

Soupeřkou sedmé nasazené Češky v boji o postup do osmifinále bude v pátek Rumunka Mihaela Buzarnescuová, která hraje Wimbledon poprvé.

Už popáté se do třetího kola v All England Clubu dostala Lucie Šafářová, která porazila bývalou finalistku turnaje Agnieszku Radwaňskou z Polska 7:5 a 6:4.

Šafářová ve vyrovnaném prvním setu odvrátila za stavu 4:5 dva setboly. Pak získala sedm her v řadě a kráčela za výhrou. Od stavu 5:1 ve druhém setu ale nechala soupeřku snížit na 5:4 a v desáté hře se nadřela, aby zápas ukončila. Nejdříve promarnila první mečbol, a pak odvrátila sedm brejkbolů. Game dlouhý skoro čtvrt hodiny nakonec ukončila esem. Finalistku Wimbledonu z roku 2012 Radwaňskou porazila popáté ze šesti vzájemných zápasů.

Další utkání bude Šafářová hrát s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou, která vyřadila druhou nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska. I s Makarovou má pozitivní bilanci (4:1) a ve Wimbledonu Rusku porazila v roce 2014 ve čtvrtfinále.

WIMBLEDON (tráva, dotace 34 miliónů liber):
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Karolína Plíšková (7-ČR) - Azarenková (Běl.) 6:3, 6:3
A. Radwaňská (32-Pol.) - Šafářová (ČR) 5:7, 4:6
Siniaková (ČR) - Džabúrová (Tun.) přeloženo
Curenková (Ukr.) - Strýcová (23-ČR) přeloženo
Čtyřhra - 1. kolo:
Peschkeová, Melicharová (12-ČR/USA) - Kontaveitová, Puigová (Est./Portor.) 6:4, 6:2.
Muži:
Čtyřhra - 1. kolo:
Jebavý, Molteni (ČR/Arg.) - Marterer, Berrettini (Něm./It.) 6:4, 6:4, 3:6, 6:3.
Výsledky dalších zápasů ve Wimbledonu najdete zde

Reklama