Hlavní obsah

Tajná zbraň na Kvitovou. Čím běloruská tenistka zaskočila českou hvězdu?

Měla to být jasná záležitost. Petra Kvitová se v prvním kole Wimbledonu postavila běloruské tenistce Alexandře Sasnovičové. V zápase dvojnásobné grandslamové šampiónky a padesáté hráčky světa se mělo řešit jen skóre. Nestalo se. O čtyři roky mladší hráčka favoritku zaskočila a po vítězství 6:4, 4:6 a 6:0 se postarala o jedno z největších dosavadních představení. Jak však rodačka z Minsku popisuje, rozhodně to nebyla náhoda.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Zklamání Petry Kvitové ve Wimbledonu. S oblíbeným turnajem, který už v minulosti dvakrát vyhrála, se letos loučí už po prvním zápasu.

Článek
Fotogalerie

Sasnovičová šla do zápasu proti dvojnásobné wimbledonské vítězce s čistou hlavou, ale především s odhodláním českou favoritku minimálně hodně potrápit.

"Když jsem se po losu dozvěděla svoji soupeřku, tak jsem šla okamžitě na kurt trénovat. A moc mi to pomohlo. V zápase jsem pak přesně věděla, co je potřeba na Petru hrát. Držela jsem se své hry a šla si pro výhru," jásala na tiskové konferenci Běloruska.

Nejednalo se však jen o usilovný trénink, Sasnovičová se na životní zápas připravovala mnohem důkladněji. Tenistka, která dosud vyhrála v All England Clubu jen dva zápasy, se na duel chystala čtyři dny s britským sparringpartnerem. "Trénovala jsem s levákem, jmenuje se Mike, jeho příjmení neznám. Tímto bych mu chtěla poděkovat," říkala s úsměvem Sasnovičová.

Děkovná slova mířila i za novým trenérem Bělorusky. "Moc mi pomohl. A to nejen herně, ale především po psychické stránce. A zdaleka nekončíme. Věřím, že mám potenciál se ještě hodně zlepšovat. Je důležité zůstat pozitivní, i když se vám třeba zrovna nedaří. Já o sobě nepochybuji," věří si přemožitelka české hvězdy.

A Sasnovičová se výhrou nad Kvitovou rozhodně nechce nechat uspokojit. "Možná jsem černým koněm turnaje. Nikdy nevíte, co se stane. Každá může porazit každou," dodává tenistka.

Další soupeřkou Sasnovičové bude americká tenistka Taylor Townsendová, 73. hráčka světa.

Reklama