Hlavní obsah

Bude jako její oblíbenkyně? Talentovanou tenistku povzbuzuje i hvězdná Serena se slavným koučem

Cori Gauffová. Teprve čtrnáctiletá hráčka patří k největším talentům současného tenisu. Mladičká Američanka trénuje v akademii slavného kouče Patricka Mouratougloua, jehož svěřenkyní je hvězdná Serena Williamsová. Gauffová letos ovládla juniorské French Open a válí nyní i ve Wimbledonu.

Foto: Profimedia.cz

Cori Gauffová.

Článek

Tenisový svět ohromila Cori Gauffová poprvé loni, kdy se v pouhých třinácti letech probojovala do finále US Open. V něm sice nestačila na o tři roky starší Amandu Anisimovovou, přesto však sklízela pochvalu ze všech stran. „Je fantastická. Je to neuvěřitelná hráčka a bojovnice,“ pěl tehdy ódy na mladičkou Američanku slavný kouč Patrick Mouratoglou, jehož svěřenkyní je famózní Serena Williamsová.

„Samozřejmě že se toho musí ještě hodně naučit, protože je mladá, ale pokud si zachová hlavu a bude stále stejně hladová po vítězství, dotáhne to jednou daleko. Opravdu hodně jí věřím,“ dodal Mouratoglou. Vypadá to, že by mohl mít pravdu. Na letošním juniorském French Open si talentovaná dívka už došla pro titul.

V juniorském žebříčku jí patří třetí místo a díky dvěma osmifinále na turnajích ITF je v žebříčku ATP na  938. pozici. „Má na čem stavět. Nedivil bych se, kdyby do tří let byla ve stovce nejlepších,“ prohlásil nedávno Mouratoglou. Další úspěch by mohl přijít nyní, ve Wimbledonu se Gauffová dostala už do osmifinále.

S tenisem Cori začala v šesti letech a její velkou oblíbenkyní je vítězka třiadvaceti grandslamů, Serena Willimasová. „Chtěla bych být jako Serena a dosáhnout úspěchů jako ona,“ přiznala.

Velkým povzbuzením pro ni bylo i osobní setkání s ní v tenisové akademii Patricka Mouratogloua. „Řekla mi, abych tvrdě pracovala a pokračovala v tom, co dělám. Znamená to pro mě hodně, když mě někdo tak úžasný povzbudí, abych byla stejně dobrá,“ uzavřela Cori Gauffová.

Reklama

Související témata: