Hlavní obsah

Parádní pomsta, raduje se Kvitová. Bitva s Plíškovou by pro ni byla speciální

MOntreal/Praha

Ve Wimbledonu prožila šokující vyřazení už v prvním kole, ale po pětitýdenní pauze se Petra Kvitová zdá být zpět ve formě. Na turnaji v Montrealu začala výhrou ve druhém kole nad nebezpečnou Estonkou Anett Kontaveitovou 6:3, 6:4 a sama byla se svým výkonem nadmíru spokojená.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kvitová postoupila v MontrealuVideo: sntv

 
Článek

„Celkově to byl pro mě skvělý zápas. Jsem šťastná z toho, jak jsem se vypořádala s přechodem z trávy na tvrdý povrch," těšilo českou reprezentantku.

Vítězce montrealského turnaje z roku 2012 se navíc proti Estonce povedla odplata za vyřazení na letošním Roland Garros, kde jí podlehla ve třetím kole po dvou tie breacích. Tentokrát se po 88 minutách radovala z vítězství Češka.

Příjemné vzpomínky ožily

„Vždy spolu hrajeme pěkné zápasy. Na Roland Garros jsem s ní prohrála, takže tohle byla hezká pomsta. Můj výkon mě potěšil, od začátku zápasu jsem se cítila na kurtu dobře. Na stadiónu jsem si to užívala, mám na něj skvělé vzpomínky. Je moc fajn být zase zpátky," svěřovala se svými dojmy po utkání, v němž zaznamenala 21 vítězných míčů a 19 nevynucených chyb.

Teď má před sebou vidinu možného souboje s krajankou Karolínou Plíškovou, kterou ale ještě čeká zápas s Nizozemkou Kiki Bertensovou.

„Proti Karolíně, stejně jako jiné Češce, je to vždy trochu speciální. Bylo by určitě zábava hrát proti ní. Máme podobný herní styl, což platí i o Kiki. Obě skvěle podávají a mají výbornou formu," přemítala o příští soupeřce dvojnásobná Wimbledonská šampiónka.

„Kiki podle mě hraje nejlepší tenis v kariéře. Je mi ale jedno, na koho z nich narazím, každopádně ale musím být na obě velmi dobře připravená," dodala osmá hráčka světa.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 45
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík