Hlavní obsah

Za vítězstvím šel jako buldok. Největší triumf mé kariéry, jásá talentovaný mladík poté, co vyřadil hvězdu

Toronto/Praha

Jeden cenný skalp za druhým si připisuje na turnaji v Torontu Stefanos Tsitsipas. Devatenáctiletý mladík si nejprve ve druhém kole poradil se světovou osmičkou Dominikem Thiemem a v osmifinále si vyšlápl i na letošního vítěze Wimbledonu Novaka Djokoviče. „Takové pocity jsem ještě nezažil,“ tvrdil po postupu do čtvrtfinále talentovaný Řek.

Foto: Profimedia.cz

Stefanos Tsitsipas.

Článek

Další překvapení si na turnaji v Torontu pro své fanoušky připravil Stefanos Tsitsipas. Devatenáctiletý Řek už ve druhém kole šokoval, když si poradil s rakouskou hvězdou Dominikem Thiemem, a o ještě větší senzaci se pak postaral v osmifinále, v němž vyřadil letošního vítěze Wimbledonu Novaka Djokoviče.

Jednatřicetiletého Srba porazil Tsitsipas po setech 6:3, 6:7 a 6:3. „Je to největší výhra mé kariéry,“ prohlásil talentovaný mladík po utkání na webu ATP. „Jsem pyšný, na sebe a na svou zemi. Doufám, že jsem Řecko zviditelnil na tenisové mapě. Je to velmi emotivní vítězství, takové pocity jsem ještě nezažil,“ přiznal tenista, který byl juniorskou světovou jedničkou.

„Bylo to neuvěřitelné. Skvěle jsem podával i returnoval. Viděl jsem, že soupeř nehraje úplně svůj tenis, a tak jsem šel za svým plánem jako buldok a podařilo se mi ho uskutečnit,“ dodal sedmadvacátý hráč světa, kterého ve čtvrtfinále čeká další talentovaný tenista, Alexander Zverev.

S ním se Tsitsipas utkal již minulý týden na turnaji ve Washingtonu. Světová trojka ho tehdy porazila, a tak mu Tsitsipas bude chtít vyřazení vrátit. Povzbudit by ho mohla i slova třináctinásobného srbského grandslamového vítěze, který Řeka po jejich vzájemném zápase pochválil. „V rozhodujících chvílích hrál Tsitsipas lépe,“ uznal Djokovič.

„Prokázal hodně odhodlání a disciplíny. Je opravdu velice talentovaný. Pokud půjde touhle cestou dál, má před sebou skvělou budoucnost,“ řekl na adresu Tsitsipase srbský tenista. „Jsem z porážky frustrovaný, ale musím ji přijmout, vypořádat se s ní a dál na sobě makat,“ uzavřel v současnosti desátý hráč světa.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík