Hlavní obsah

Letenky na prestižní Turnaj mistryň si jako první zajistily české hvězdičky

Singapur/Praha

Tituly z French Open a Wimbledonu, k tomu další skvělé výsledky zajistily deblovému páru, Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, že se jako první dvojice letos kvalifikovala na prestižní Turnaj mistryň, který se na konci října uskuteční v Singapuru. „Už se nemůžeme dočkat, až tam budeme hrát,“ hlásí dvaadvacetileté tenistky.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Barbora Krejčíková (vpravo) s Kateřinou Siniakovou pózují s trofejemi pro vítězky ženské čtyřhry na Wimbledonu.

Článek

Deblová dvojice Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková děsí soupeřky už od juniorek. Před pěti lety spolu tyhle dvě talentované dívky vyhrály juniorské French Open, Wimbledon a US Open. Pak se od sebe na chvíli oddělily, zkusily hrát s jinými parťačkami a letos se daly zase dohromady.

Hned na jejich prvním společném turnaji v čínském Šen-čenu na začátku roku se probojovaly do finále. V něm nestačily na rumunský pár Simona Halepová, Irina Beguová. Další finále si zahrály v Miami, ale ani tady ještě trofej nezískaly. Na dalších turnajích se české dvojici už tolik nedařilo, a tak o to větší šok to byl, když ovládly French Open.

Další velký úspěch přišel o měsíc později, kdy kralovaly i ve Wimbledonu a rázem se o nich začalo hovořit jako o největších favoritkách blížícího se US Open. Skvělými výsledky si usměvavé tenistky, s předstihem jako první deblový pár, zajistily účast na letošním Turnaji mistryň.

„Jsme velmi nadšené, že jsme se kvalifikovaly do Singapuru a už se nemůžeme dočkat, až tam budeme hrát,“ uvedla Siniaková na webu WTA. „Je nám ctí kvalifikovat se na Turnaj mistryň v Singapuru a být tak jednou z nejlepších dvojic roku,“ doplnila Barbora Krejčíková. Šanci dostat se na prestižní akci mají i další Češky. V průběžném pořadí žebříčku je na šestém místě Květa Peschkeová spolu s parťačkou, Američankou Nicole Melicharovou. Na osmém místě pak figuruje další ryze český pár Andrea Sestini Hlaváčková, Barbora Strýcová.

Reklama