Hlavní obsah

Jednička Halepová už má jistou účast na Turnaji mistryň

Světová jednička Simona Halepová má jako první singlistka jistou účast na tenisovém Turnaji mistryň v Singapuru. Už pár dnů se z kvalifikace na říjnový vrchol sezóny raduje i český deblový pár Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou, které letos vyhrály Roland Garros i Wimbledon.

Foto: Peter Nicholls, Reuters

Světová jednička Simona Halepová se už může těšit na Turnaj mistryň v Singapuru.

Článek

V Singapuru se od 21. do 28. října představí osm nejlepších hráček sezóny ve dvouhře a osm deblových dvojic. Rumunka Halepová získala jistotu po nedělním triumfu na turnaji v Montrealu. Byla to její třetí letošní trofej po antukovém grandslamu v Paříži a lednovém podniku v čínském Šen-čenu.

Na Turnaj mistryň se Halepová probojovala pátým rokem v řadě. Nejlepšího výsledku dosáhla při premiéře v roce 2014, kdy si zahrála finále proti Sereně Williamsové. "Je mi ctí se opět kvalifikovat na finále WTA. Mám na něj krásné vzpomínky a moc se na Singapur i na úžasné fanoušky těším," uvedla Rumunka na webu tenisové asociace.

Čtvrté místo v aktuálním pořadí sezóny patří Petře Kvitové a těsně za postupující osmičkou figuruje zatím Karolína Plíšková. I ve čtyřhře mají české tenistky dobré vyhlídky. Květa Peschkeová s Američankou Nicole Melicharovou jsou páté a osmičku v současnosti uzavírají Barbora Strýcová s Andreou Sestini Hlaváčkovou.

Reklama

Související témata: