Hlavní obsah

Vytvoří opět debl snů? Kapitán Evropy Borg oznámil, kdo bude obhajovat titul v Laver Cupu

Praha

Týmy Evropy i světa pro blížící se Laver Cup se už pomalu rýsují. V obou výběrech už zbývá kapitánům nominovat posledního hráče. Již před časem Björn Borg oznámil, že v jeho výběru bude opět Roger Federer a nově i Novak Djokovič. Nyní dvaašedesátiletý kapitán Evropy představil další tři hvězdná jména.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rafael Nadal (vpravo) a Roger Federer po čtyřhře se Samem Querreym a Jackem Sockem.

Článek

Obhájí výběr Evropy loňské vítězství v Laver Cupu? Otázka, na jejíž odpověď si budeme muset počkat do konce září, kdy se v Chicagu uskuteční druhý ročník prestižní soutěže. Jisté je, že i tentokrát bude tým kapitána Björna Borga plný hvězd. Již před časem dvaašedesátiletý bývalý úspěšný tenista oznámil, že se bude moci opět spolehnout na fenomenálního Švýcara Rogera Federera.

K němu se pak připojil další skvělý hráč, Srb Novak Djokovič. Nyní do týmu byli nominováni další tři tenisté. Talentovaný mladík, který se loni také o titul zasloužil, Němec Alexander Zverev a dva nováčci Bulhar Grigor Dimitrov a Belgičan David Goffin. Šesté jméno je tak stále velkou neznámou. Jasno už by ale mělo být v několika následujících dnech. S největší pravděpodobností by měl už tak nabitý tým posílit Španěl Rafael Nadal, světová jednička. Pokud by se tak stalo, mohl by opět nastoupit po boku Federera v deblu.

„Účast na loňském Laver Cupu se mi líbila. Jsem šťastný, že budu opět jeho součástí. Už se nemůžu dočkat, až budu se spoluhráči v Chicagu obhajovat loňský titul,“ uvedl na oficiálních stránkách soutěže Alexander Zverev, světová čtyřka. „Je pro mě ctí, že budu moci být na jednom kurtu se skupinkou tak skvělých hráčů, a že si s nimi zahraju v jednom týmu,“ radoval se Dimitrov.

Nadšený byl i Goffin. „Je vzrušující, že si budu moci zahrát v této úžasné soutěži, navíc po boku Rogera a Novaka,“ rozplýval se. Pět hráčů už nominoval i kapitán výběru světa, John McEnroe. Vítěz sedmi grandslamů sází na dva již osvědčené hráče, a to Američana Johna Isnera a Australana Nicka Kyrgiose. Nováčky budou Argentinci Juan Martin Del Potro, Diego Schwartzman a Jihoafričan Kevin Anderson.

Reklama

Související témata: