Hlavní obsah

Del Potro - Nadal 7:6, 6:2 skreč.Smutný konec šampióna! Nadala zradilo koleno, o titul bude na US Open hrát Del Potro s Djokovičem

Praha
Aktualizováno

Hodně smutný konec má pro Rafaela Nadala letošní US Open. Španělský tenista utkání s Juanem Martinem Del Potrem musel po druhém setu po stále větší bolesti kolena vzdát. Argentinský dlouhán si o svůj druhý grandslamový titul v kariéře zahraje s Novakem Djokovičem, který zdolal Japonce Keie Nišikoriho jednoznačně 6:3, 6:4, 6:2.

Foto: Sport.cz

Rafael Nadal musel utkání kvůli bolestem kolena vzdát

Článek
Fotogalerie

Byl to jeden z nejvíce očekávaných duelů. Zápas světové jedničky Rafaela Nadala a v životní formě hrajícího Juana Martina del Potra sliboval napínavou podívanou od prvního míčku. A to se také potvrdilo.

Od začátku prvního setu byli diváci na stadiónu Arthura Ashe svědky napínavé podívané. Rafael Nadal prohrál hned svůj první servis, bleskově však prolomil i ten soupeřův. Další brejk, který si vytáhlý rodák z Tandil vypracoval za stavu 5:4, se zdál být rozhodující, ale i tady stihl sedmnáctinásobný grandslamový vítěz skóre vyrovnat. O vítězi první sady tak rozhodoval až tiebreak, který vyhrál Argentinec 7:3 a po 70 minutách hry se ujal vedení 1:0 na sety.

Ve druhé sadě se čím dál tím více projevovaly Španělovy problémy s kolenem. Podaní poprvé ztratil za stavu 1:2 ze svého pohledu, podruhé pak, když prohrával 2:5. "Bylo pro mě velmi složité hrát. Bolest byla čím dál tím větší. Pak už to ani nebylo o tenise," říkal po zápase zklamaný Mallorčan.

Problémy s pravý kolenem měla dvaatřicetiletá legenda již během zápasu třetího kola s Rusem Chačanovem. "Už to vážně nešlo. Představa, že budu na kurtu ještě jeden set, byla nereálná," smutnil Španěl.

O svém druhém grandslamovém titulu tak stále může snít Juan Martin del Potro, který svůj první a zatím poslední získal právě na US Open v roce 2009.

Srb postupuje bez komplikací

Djokovič potvrdil roli favorita proti Nišikorimu třísetovou výhrou a po půlročních problémech s loktem je opět hladový po úspěchu. V červenci počtvrté dobyl travnatý Wimbledon a v neděli se chce stát potřetí a po třech letech opět králem New Yorku.

"Nevím, jak to vypadalo, ale cítím se opravdu skvěle," pochvaloval si jednatřicetiletý Srb po postupu už do osmého finále na US Open. "Byla v tom síla, soustředění, dobrá taktika. Samozřejmě se to jednodušeji říká než provádí. Musíš ty údery zahrát," liboval si. Nad finálovým soupeřem Del Potrem vyhrál 14 vzájemných soubojů z osmnácti.

Djokovič navíc po postupu do finále získal jistotu účasti na Turnaji mistrů, stejně jako další legenda Roger Federer, jenž vypadl na posledním grandslamu sezóny v osmifinále. Nadal už měl jistou kvalifikaci pro listopadový vrchol sezóny v Londýně dříve.

Semifinále US Open:
Juan Martin Del Potro - Rafael Nadal 7:6 (7:3), 6:2 skreč.
Kei Nišikori - Novak Djokovič 3:6, 4:6, 2:6.

Reklama