Hlavní obsah

To bude lahůdka! Když někoho nemůžu porazit, tak se přidám k němu, vysvětlil Federer

Roger Federer s Novakem Djokovičem na jedné straně kurtu? Přání mnoha tenisových fanoušků, které se jim brzy splní. Již v pátek začne v Chicagu druhý ročník Laver Cupu a kapitán týmu Evropy Björn Borg nominoval hned do úvodní čtyřhry tyto dva mnohonásobné grandslamové vítěze, kteří se spolu pokusí porazit Kevina Andersona a Jacka Socka, hráče reprezentující výběr Světa.

Djokovič, Federer a Zverev přiletěli do Chicaga na Laver CupVideo: Reuters

 
Článek

Hned úvodní den druhého ročníku Laver Cupu nabídne tenisovou lahůdku pro všechny fanoušky. Po třech dvouhrách bude na řadě čtyřhra a v ní se na jedné straně kurtu představí dvě největší hvězdy akce, Švýcar Roger Federer a Srb Novak Djokovič. Dvacetinásobný grandslamový vítěz se spolu se čtrnáctinásobným grandslamovým šampiónem pokusí porazit duo Kevin Anderson a Jack Sock.

„Už se moc těším. Když někoho nemůžete porazit, tak je nejlepší se přidat na jeho stranu. Bude to poprvé, co budeme bojovat spolu v deblu, myslím, že to pro nás oba bude speciální,“ prohlásil na čtvrteční tiskové konferenci Roger Federer. Dočkat se už nemůže i Novak Djokovič, který loni v Praze chyběl kvůli zranění.

„Jde o jiný formát soutěže, který jsem ještě nezažil. Vypadá velmi zajímavě. Je to pro mě čest být jeho součástí a určitě to bude nezapomenutelný zážitek. Navíc je zde i týmový duch, který během turnajů chybí, protože hrajeme proti sobě,“ řekl Djokovič, kterého v Chicagu nadchlo už přijetí fanoušky.

Kapitán Evropy Björn Borg letos kromě Federera a nováčka Djokoviče vsadil již na osvědčeného hráče z loňska  - Němce Alexandra Zvereva. K nim pak přizval další debutanty, a to Bulhara Grigora Dimitrova, Brita Kyla Edmunda a Belgičana Davida Goffina. John McEnroe, kapitán světového výběru nominoval Argentince Diega Schwartzmana, Australana Nicka Kyrgiose, Američany Jacka Socka, Johna Isnera, Francese Tiafoea a Jihoafričana Kevina Andersona.

Všechny tři dny jsou na programu tři dvouhry a jedna čtyřhra. Hraje se na dva vítězné sety a místo třetí sady je super tie-break. V pátek vítězové zápasů získají jeden bod, v sobotu dva body a v neděli dokonce tři. Titul získá tým, který jako první dosáhne třinácti bodů. Loňský premiérový ročník soutěže vyhrála Evropa.

V první páteční dvouhře se střetne Tiafoe s Dimitrovem, ve druhé proti sobě nastoupí Sock a Edmund, v té třetí pak Schwartzman a Goffin. Poté bude následovat již zmiňovaná hvězdná čtyřhra, ve které se na jedné straně kurtu postaví vedle sebe Federer s Djokovičem a na druhé Anderson se Sockem.

Reklama

Související témata: