Hlavní obsah

Z tenistky modelkou. Výtěžek z kalendáře Karolíny Plíškové půjde na postižené Alzheimerovou chorobou

V Indian Wells, v Monaku, v Praze. Tam všude vznikal první kalendář hvězdné Češky Karolíny Plíškové. Šestadvacetiletá tenistka si práci na černobílých fotografiích užila, a teď doufá, že výtěžek z kalendáře, který půjde na pomoc lidem s Alzheimerovou chorobou, bude co nejvyšší.

Foto: Sport.cz

Karolína Plíšková na fotografiích nového kalendáře zaujme i uhrančivým pohledem.

Článek

V minulosti Karolína Plíšková podporovala hlavně nemocné děti, letos se rozhodla pomoci prostřednictvím svého nadačního fondu starým lidem, kteří trpí Alzheimerovou chorobou. Inspirací jí byla 101letá dvojčata, která touto nemocí trpí, a která někdejší světová tenisová jednička před časem navštívila se svou sestrou, dvojčetem Kristýnou.

Výtěžek z jejího prvního kalendáře tak půjde do zařízení, které se o tyto lidi stará. „Budeme rádi, když na ně budeme z výtěžku moci věnovat nějaké peníze,“ uvedla na křtu kalendáře pro web Tenisový svět Karolína Plíšková. Sérii černobílých snímku nafotila se známým fotografem Ondřejem Pýchou.

„Ondru Pýchu znám hodně dlouho. Byl pro mě jasná volba, užila jsem si to a nebyl to pro mě vůbec stres,“ pochvalovala si focení rodačka z Loun. Snímky byly nafoceny v Kalifornii, v Monaku a v Praze. Kmotry kalendáře byli bývalý hokejista Dominik Hašek a fotbalista Petr Švancara.

Karolína Plíšková se na koci sezony potýkala se zraněním lýtka, po Turnaji mistryň v Singapuru odpočívala a podle svých slov by teď už měla být fit. „Lýtko už je dobré, pozvolna jsem začala trénovat,“ prohlásila tenistka, která ve svém týmu udělala několik změn. Kondičního trenéra Marka Všetíčka nahradí Chorvat Azuz Simčič, který donedávna působil u Tomáše Berdycha.

Další posilou v týmu bude Michal Břetenář, který má Plíškové pomoci hlavně s dýcháním. „Dozvěděla jsem se, že mé dýchání je hodně špatné. Nikdy jsem ho netrénovala a neřešila. Určitě je to něco, čemu se chci věnovat. I Kdyby to mělo změnit jen jedno procento hry, tak to za to stojí,“ dodala Plíšková.

Reklama