Hlavní obsah

Češi jsou v baráži DC nasazeni, mohou jít na Slováky

Londýn/Praha

Čeští tenisté budou při středečním losování baráže Davisova poháru mezi nasazenými týmy. Mohou narazit například na Slováky nebo znovu na Izrael, se kterým se utkali loni. Baráž se uskuteční v září a vítězné týmy budou mít v roce 2020 právo bojovat v kvalifikaci o účast na finálovém turnaji Davis Cupu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jiří Lehečka v zápase proti Robinovi Haasemu z Nizozemska.

Článek

Tuto šanci měl tým kapitána Jaroslava Navrátila i letos, ale kvalifikační duel s Nizozemskem minulý týden v Ostravě prohrál 1:3 na zápasy. Soupeř postoupil mezi osmnáct týmů, které se zúčastní v listopadu premiérového finálového turnaje v Madridu.

Díky postavení v daviscupovém žebříčku jsou čeští tenisté před losem nasazeni. Nemohou se tak utkat například s Rakouskem, za které by mohl nastoupit Dominic Thiem, nebo se Švýcarskem, v jehož barvách by případně mohli hrát Roger Federer nebo Stan Wawrinka.

Může je naopak čekat první vzájemný duel se Slovenskem, jehož nejvýše postaveným hráčem ve světovém žebříčku je osmatřicítka Martin Kližan. Po roce si mohou také zopakovat duel s Izraelem, který loni v Ostravě porazili na cestě do baráže. Dalšími možnými soupeři jsou Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Finsko a Ukrajina.

Losování se uskuteční v Londýně ve středu od 13:00. Baráž se bude hrát ve stejném formátu jako kvalifikační duely, tedy v průběhu dvou dní a jednotlivá utkání na dva vítězné sety.

Rozdělení týmů pro baráž
Nasazené týmy baráže: ČR, Švédsko, Rakousko, Maďarsko, Švýcarsko, Portugalsko.
Nenasazené týmy baráže: Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Finsko, Izrael, Slovensko, Ukrajina.

Reklama