Hlavní obsah

Během trestu si užívala! Vypila jsem toho tolik jako nikdy předtím, přiznala Šarapovová

Jedni ji nenávidí, druzí na ni nedají dopustit. Maria Šarapovová se za měsíc vrátí na tenisové kurty po vypršení rok a čtvrt dlouhého trestu za doping. Co během té doby devětadvacetiletá Ruska dělala? Užívala si společenský život, pila alkohol, studovala a napsala knihu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruská tenistka Maria Šarapovová.

Článek

Její fanoušci už se nemohou dočkat a odpočítávají dny, kdy jí vyprší trest a budou ji zase moci vidět na kurtu. Maria Šarapovová se 26. dubna vrátí po patnácti měsících k tenisu na turnaji ve Stuttgartu. Co během odpykávání trestu za užívání nepovolené látky meldonia dělala?

Rozhodně se nenudila. Jak sama říká, užívala si. „Loni jsem vypila mnohem více alkoholu než kdykoliv předtím. Konečně jsem totiž měla společenský život,“ prohlásila ruská hráčka v rozhovoru pro časopis Vogue.

„Tenis předtím určoval můj program. Bylo to osvobozující, že jsem se najednou mohla sama rozhodnout, co budu dělat,“ přiznala pětinásobná grandslamová vítězka. A tak svůj volný čas kromě večírků věnovala také studiu. Absolvovala kurz ekonomie na jedné z nejprestižnějších univerzit na světě, Harvardu.

Hodně i cestovala, navštívila třeba Barcelonu, Chorvatsko, Londýn. „Znala jsem vlastně jen Wimbledon, město téměř vůbec,“ vysvětlovala s tím, že si metropoli Velké Británie pořádně prohlédla. Věnovala se také propagaci svých cukrovinek Sugarpova a pracovala na své autobiografii.

Ta by měla vyjít před US Open. Má prý přes třista stran a devětadvacetiletá Ruska se v ní rozpovídala nejen o svém dětství, tenisových začátcích, lásce k módě, ale samozřejmě také o svém dopingovém trestu.

Nyní se už však pilně připravuje na svůj comeback. Tvrdě trénuje, aby se vrátila v co nejlepší formě. „Mám od sebe očekávání, protože znám své možnosti. Vrátím se na svoji úroveň? Samozřejmě,“ uzavřela bývalá světová jednička, která má kromě Stuttgartu jistou účast na turnajích v Madridu a Římě, kde jí také byly uděleny divoké karty.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner