Hlavní obsah

Za německý tým nastoupí ve Fed Cupu i Görgesová

Dubnové semifinále Fed Cupu proti českým tenistkám odehraje za domácí Němky i Julia Görgesová, aktuální desítka světového žebříčku a německá dvojka. Svou účast potvrdila během turnaje WTA v Dauhá, kde dnes vyřadila v prvním kole Lucii Šafářovou.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Němka Julia Görgesová na snímku ze semifinále turnaje v Petrohradu.

Článek

Německý tým o víkendu porazil v Minsku 3:2 loňské finalistky Bělorusky, i když nehrály Görgesová ani bývalá světová jednička Angelique Kerberová. Reprezentační šéftrenérka Barbara Rittnerová už v pondělí řekla, že s účastí obou v domácím semifinále proti Češkám počítá.

"V každém případě budu," řekla Görgesová portálu tennisnet.com v Dauhá. Fedcupové semifinále se bude hrát 21. a 22. dubna zřejmě ve Stuttgartu. Roli favoritek nepřipsala světová desítka žádnému týmu.

"Všichni čtyři semifinalisté mají stejné šance. Ale je fajn, že budeme hrát doma. A pro fanoušky je úžasné, že přivítáme takovou tenisovou velmoc, jako je Česko. Dají se očekávat špičkové zápasy," dodala.

Ve středu v Dauhá Görgesová vyzve další českou tenistku Barboru Strýcovou. Ta o víkendu s Petrou Kvitovou zařídily postup přes Švýcarsko, domácí jednička Karolína Plíšková do hry v pražské O2 areně kvůli střevním potížím nezasáhla.

Reklama

Související témata: