Hlavní obsah

Kvitová - Muguruzaová 3:6, 6:3, 6:4Kvitová má další titul! Neporazitelná šampiónka se vrací do elitní desítky

Dauhá/Praha
Aktualizováno

Rozjetá Petra Kvitová se nezastavila ani ve finále v Dauhá! V bitvě o titul v katarské metropoli porazila po obratu bývalou světovou jedničku Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska 3:6, 6:3 a 6:4. Lvice z Fulneku slaví druhý titul za sebou a celkově spolu s Fed Cupem natáhla vítěznou sérii už na 13 zápasů. Zároveň slaví po necelém roce a půl návrat do elitní desítky. Nejvýše nasazený Jihoafričan Kevin Anderson vyhrál turnaj v New Yorku a získal čtvrtý titul. Ve finále porazil Sama Querreyho 4:6, 6:3, 7:6.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová s trofejí pro vítězku turnaje v Dauhá.

Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kvitová vyhrála druhý turnaj v řadě

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Roger Federer triumfoval v Rotterdamu

"Je skvělé být zpátky v Top 10. Před rokem se všechno tohle zdálo neuvěřitelné, mnoho lidí tomu nevěřilo, ale teď tu stojím jako vítězka a jsem šťastná," řekla dvojnásobná wimbledonská šampionka při slavnostním ceremoniálu na kurtu.

Sedmadvacetiletá Kvitová potvrdila v Dauhá skvělou formu z poslední doby. Před dvěma týdny slavila zisk titulu v Petrohradu a dvě výhry si následně připsala ve Fed Cupu, v Dauhá přidala tento týden dalších šest zápasů bez porážky. Od vyrovnání osobního maxima z přelomu let 2011 a 2012, kdy mimo jiné ovládla Turnaj mistryň a slavila český triumf ve Fed Cupu, tak Kvitovou dělí už jen jediné vítězství.

V Dauhá získala v semifinále cenný skalp aktuální světové jedničky Caroline Wozniacké. Dánskou soupeřku udolala po horším začátku až ve třech setech a i do dnešního finále vstoupila mizerně. S Muguruzaovou prohrávala už 0:5 a teprve po dvaceti minutách hry získala první game. Vyrovnaný druhý set zlomila brejkem v šesté hře a jediné ztracené podání rozhodlo i třetí sadu.

Kvitová, jež cestou do finále strávila na kurtu osm hodin a 22 minut, proměnila ve větrném počasí při svém servisu druhý mečbol a zajistila, že druhým rokem po sobě má turnaj v Kataru českou šampionku. Loni v Dauhá zvítězila Karolína Plíšková, která tentokrát vypadla ve 3. kole.

Federer završil návrat na tenisový trůn titulem

Švýcar Roger Federer korunoval návrat do čela světového žebříčku triumfem na turnaji v Rotterdamu. Dvacetinásobný grandslamový šampión porazil v dnešním finále druhého nasazeného Bulhara Grigora Dimitrova 6:2, 6:2 a získal 97. titul v kariéře.

Šestatřicetiletý Federer, jenž se v pondělí oficiálně stane nejstarší světovou jedničkou v historii, si návrat na tenisový trůn po pěti letech zajistil už účastí v semifinále. Postup do finále a zisk titulu byl pro Švýcara příjemným bonusem, letošní neporazitelnost prodloužil už na 12 zápasů.

Federer, jenž v Rotterdamu triumfoval už v letech 2005 a 2012, neměl ve finále s Dimitrovem mnoho práce. Bulharskému soupeři, kterému momentálně patří v pořadí ATP páté místo, nenabídl ani jednu šanci na brejk a za 56 minut vyhrál i sedmý vzájemný zápas.

Thiem vyhrál podruhé v kariéře turnaj v Buenos Aires

Rakušan Dominic Thiem proměnil na turnaji v Buenos Aires první letošní finálovou účast v titul. Nejvýše nasazený hráč porazil ve finále Slovince Aljaže Bedeneho za hodinu a půl 6:2, 6:4 a získal devátou trofej v kariéře.

Čtyřiadvacetiletý Thiem potvrdil, že se mu na argentinské antuce daří. V Buenos Aires totiž triumfoval i při předchozím startu v roce 2016. Dnešním vítězstvím si navíc zajistil, že i čtvrtým rokem po sobě získá na okruhu ATP alespoň jeden titul.

Bedene, který před touto sezonou znovu začal reprezentovat rodné Slovinsko místo Velké Británie, si bude muset na premiérovou trofej dál počkat. Ani třetí finálová účast k úspěchu nevedla.

Jihoafričan triumfoval v New Yorku

Nejvýše nasazený Jihoafričan Kevin Anderson vyhrál tenisový turnaj v New Yorku a získal čtvrtý titul na okruhu ATP. Ve finále porazil po dvou hodinách a třinácti minutách domácí turnajovou dvojku Sama Querreyho 4:6, 6:3, 7:6.

Jedenáctý hráč světového žebříčku Anderson hrál na ATP Tour už patnácté finále, v 11 případech ale neuspěl. Mezi těmito nezdary byly například loňský grandslam US Open nebo lednový turnaj v indickém Puné, kde se na úkor dvoumetrového protivníka radoval Francouz Gilles Simon.

Ani tentokrát nezačal jednatřicetiletý Jihoafričan nejlépe, ale po prohrané první sadě dokázal zápas otočit, rozhodující tie-break vyhrál jednoznačně 7:1. Ze čtyř titulů Anderson potřetí triumfoval na amerických dvorcích, naposledy se z turnajového prvenství radoval před třemi lety ve Winston-Salemu.

DAUHÁ (tvrdý povrch, dotace 3 173 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kvitová (16-ČR) - Muguruzaová (4-Šp.) 3:6, 6:3, 6:4
Čtyřhra - finále:
Dabrowská, Ostapenková (Kan./Lot.) - Klepačová, Martínezová (8-Slovin./Šp.) 6:3, 6:3.
ROTTERDAM (tvrdý povrch, dotace 1 996 245 eur):
Dvouhra - finále:
Federer (1-Švýc.) - Dimitrov (2-Bulh.) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Herbert, Mahut (3-Fr.) - Marach, Pavič (2-Rak./Chorv.) 2:6, 6:2, 10:7.
BUENOS AIRES (antuka, dotace 648 180 dolarů):
Dvouhra - finále:
Thiem (1-Rak.) - Bedene (Slovin.) 6:2, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Molteni, Zeballos (4-Arg.) - Cabal, Farah (1-Kol.) 6:3, 5:7, 10:3.
NEW YORK (tvrdý povrch, dotace 668 460 dolarů):
Dvouhra - finále:
Anderson (1-JAR) - Querrey (2-USA) 4:6, 6:3, 7:6 (7:1).
Čtyřhra - finále:
Mirnyj, Oswald (2-Běl./Rak.) - Koolhof, Sitak (Niz./N. Zél.) 6:4, 4:6, 10:6.

Reklama

Související témata: