Hlavní obsah

Málem trefila raketou sběrače, ale vyvázla bez trestu. Mně by dali šest let, zuří Kyrgios

Acapulko/Praha

Mrskla rozzlobeně raketou a málem zasáhla podavače míčků. Trest však za své chování během utkání na turnaji v Acapulku Darja Gavrilovová nedostala. A to rozčílilo Nicka Kyrgiose. Australský bouřlivák, který je známý svými excesy, napsal na Twitteru, že on by za tohle vyfasoval šestiletý distanc.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nick Kyrgios.

Článek

Během zápasu na turnaji v Acapulku proti Američance Madison Brengleové nedokázala Darja Gavrilovová udržet nervy na uzdě. Třiadvacetiletá Australanka prohrála první set 4:6, ve druhém vedla 3:1 a podávala. Za stavu 40:30 pro soupeřku však udělala dvojchybu a naštvaně praštila raketou. Ta jen těsně minula sběrače míčků.

Klučina se právě shýbl pro míček a měl velké štěstí, že ho raketa nezasáhla. Gavrilovová z tohoto incidentu vyšla bez potrestání, a to rozzlobilo jejího krajana Nicka Kyrgiose. Dvaadvacetiletý talentovaný tenista, který je však známý svým nevhodným chováním, upozornil na dvojí metr rozhodčích.

„Kdybych tohle udělal, dostal bych šestiletý distanc a k tomu by se o tom ještě měsíc psalo na internetu a v novinách,“ uvedl na Twitteru bývalý vítěz juniorského Australian Open. Jeho vyjádření si všimla i americká tenistka Coco Vandewegheová a potvrdila to. „Dvojí metr máme všude,“ napsala na sociální sítě Vandewegheová. Gavrilovová utkání nakonec otočila a postoupila do dalšího kola.

Nick Kyrgios na začátku letošní sezóny ovládl turnaj v Brisbane, poté se představil na Australian Open a začátkem února v Davis Cupu. Během něj si ale poranil loket a je stále v rekonvalescenci. Kyrgios během své kariéry na sebe upozornil hlavně několika průšvihy na kurtech. Často ničí rakety, vulgárně nadává fanouškům a rozhodčím, nebo odchodí zápas, protože ho hra právě přestala bavit.

Reklama

Související témata: