Hlavní obsah

Plíšková prozradila jméno nového kouče, kdo jí bude pomáhat s kondicí?

Praha

Česká tenisová jednička Karolína Plíšková má nového kondičního trenéra. Slovenskou dvojici Ivan Trebatický a Martin Nosko nahradil zkušený Marek Všetíček. Uznávaný odborník českou jedničku připravoval už na americké turnaje v Indian Wells a Miami, na kterých Plíškovou čeká obhajoba semifinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Koller a Karolína Plíšková během tenisové exhibice v Praze.

Článek

Plíšková oznámila změnu kondičního trenéra na svém webu. "Je to zkušený trenér, který toho ve své branži hodně dokázal," řekla o Všetíčkovi a dodala: "Pevně věřím, že se v pohybu na kurtu, který je stále mou slabinou, můžu výrazně zlepšit."

"Chci, aby se v budoucnu pohyb stal její výhodou a byl nápomocen k celkovému hernímu projevu," řekl Všetíček, který 16 let pomáhal Radku Štěpánkovi a před ním ladil fyzičku světové dvojce Petru Kordovi či osmičce Karlu Nováčkovi.

S přípravou bývalé světové jedničky začal Všetíček minulý týden. "Velkou roli sehrálo i to, že jejím tenisovým trenérem je Tomáš Krupa, s kterým jsem v minulosti spolupracoval a rozumím si s ním. Také s mentálním koučem Mariánem Jelínkem se známe už z dob studií, takže nejdu do neznámého prostředí," řekl třiapadesátiletý Všetíček, který půl roku připravoval i Petru Kvitovou.

Pětadvacetiletá Plíšková má před sebou obhajobu 780 bodů za loňské semifinálové účasti v Indian Wells a Miami. "Loni se mi na těchto turnajích dařilo, hraje se mi tam zpravidla dobře, snad na minulé ročníky navážu i letos," doufá.

Reklama