Hlavní obsah

Federer chválil stroj na peníze: Já běhám, on myslí. Za chvíli vydělali milióny

San Jose

Švýcarský fenomén Roger Federer znovu spojil síly s někdejším nejbohatším mužem světa Billem Gatesem a v exhibiční čtyřhře v kalifornském San Jose porazili amerického tenistu Jacka Socka a televizní moderátorku Savannah Guthrieovou 6:3. Hlavním výsledkem akce Zápas pro Afriku byl výtěžek přes 2,5 miliónu dolarů (51,5 miliónu korun), který získala Federerova nadace podporující vzdělávání dětí v Africe.

Roger Federer a Bill Gates na kurtu 

 
Článek
Fotogalerie

"Byla to velká legrace," řekl Federer po exhibici, kterou sledovalo přes 15 tisíc diváků. Atraktivní zápas si nenechal ujít ani český hokejista Tomáš Hertl, útočník San Jose dokonce v šatně haly SAP Center ulovil společnou fotografii se švýcarskou tenisovou hvězdou.

 

The goat🐐.. @rogerfederer #bestallthetime #tennis🎾

Příspěvek sdílený Tomas Hertl (@hertlik48),Bře 5, 2018 v 11:41 PST

Zakladatele Microsoftu si Federer coby deblového partnera pochvaloval. "Vyzná se výborně v číslech, v těch se nikdy nemýlí. Já budu běhat a on obstará myšlení," vtipkoval vítěz rekordních 20 grandslamových turnajů ve dvouhře a nejstarší světová jednička v historii.

S Gatesem, strojem na peníze, si zahrál už podruhé. Loni na stejné akci v Seattlu zdolali Johna Isnera a kytaristu skupiny Pearl Jam Mikea McCreadyho.

Reklama

Související témata: