Hlavní obsah

Hráčka měsíce? O vítězství v anketě WTA usiluje Kvitová i díky dvěma titulům

Praha

Titul z Petrohradu, z Dauhá a třináct výher v řadě. Není tedy divu, že česká hvězda Petra Kvitová získala hned několik nominací v anketách Ženské tenisové asociace za uplynulý měsíc. Fanoušci tak pro sedmadvacetiletou tenistku mohou hlasovat na oficiálních stránkách WTA v kategoriích Hráčka měsíce a Úder měsíce.

Foto: Ibraheem Al Omari, Reuters

Petra Kvitová s trofejí pro vítězku turnaje v Dauhá.

Článek

Skvělý měsíc má za sebou Petra Kvitová. Sedmadvacetiletá tenistka nejdříve ovládla turnaj v Petrohradu, poté vyhrála oba své zápasy ve Fed Cupu a následně nenašla přemožitelku ani na turnaji v Dauhá. A tak si vedle posunu v žebříčku za své skvělé výkony vysloužila také hned několik nominací v tradičních anketách, které vyhlašuje WTA.

V kategorii Hráčka měsíce byly s Kvitovou nominovány Ukrajinka Elina Svitolinová a Španělka Garbiňe Muguruzaová. Třiadvacetiletá Svitolinová obhájila titul v Dubaji a čtyřiadvacetiletá Muguruzaová nominaci získala za účast ve finále v Dauhá a semifinále v Dubaji.

V anketě Úder měsíce byla Kvitová nominována za parádní výměnu v semifinále v Dauhá. Její soupeřka Caroline Wozniacká se hodně dlouho bránila, pak přešla do útoku, ale česká tenistka vytáhla úžasný úder forhendové strany, na který už Dánka nestačila. O vítězství v této kategorii usilují také Rusky Maria Šarapovová a Anastasia Potapovová, Němka Angelique Kerberová a Polka Agnieszka Radwaňská.

Hlasovat pro českou tenistku můžete do čtvrtečních dvanácti hodin na oficiálním webu WTA. Vítězka dvou grandslamů je nyní už v dějišti nadcházejícího turnaje v Indian Wells a připravuje se na svůj úvodní zápas. V prvním kole má volný los, v tom druhém se pak utká s lepší z dvojice Julie Putincevová a Alison van Uytvancková.

Reklama

Související témata: