Hlavní obsah

Šestnáctiletá tenistka drtí jednu soupeřku za druhou. Je to naprosto šílené, říká po vítězství nad Kvitovou

Indian Wells/Praha

Hovoří se o ní jako o jednom z největších tenisových talentů současnosti. Teprve šestnáctiletá Amanda Anisimová se na turnaji v Indian Wells postarala o velké překvapení, ve třetím kole porazila českou hvězdu Petru Kvitovou. „Stále jsem v šoku,“ prohlásila po senzačním vítězství mladičká tenistka.

Foto: Profimedia.cz

Americká tenistka Amanda Anisimová.

Článek

S tenisem začala Amanda Anisimová už ve třech letech. Brzy se u ní objevil obrovský talent a bez nejmenších problémů porážela na turnajích stejně staré dívky. Ve čtrnácti letech si dokonce zahrála kvalifikaci na US Open a hned ve svém prvním profesionálním zápase mezi ženami se postarala o senzaci, když porazila Veroniku Cepedeovou z Paraguaye, která byla tehdy v žebříčku sto dvacátá čtvrtá. Ve 2. kole už ale byla nad její síly Japonka Eri Hozumiová.

Loni už objížděla turnaje ITF a představila se i na French Open. V hlavní soutěži v prvním kole ale nestačila na Japonku Kurumi Naraovou. V červenci pak získala svůj první titul na okruhu ITF, když nenašla přemožitelku na turnaji v Sacramentu. V září ovládla juniorské US Open.

Teď už však šestnáctiletá Američanka válí mezi dospělými. Na turnaj v Indian Wells dostala divokou kartu a hned od prvního kola překvapuje. V úvodním kole si totiž poradila s Francouzkou Pauline Parmentierovou, ve druhém vyřadila Rusku Anastasii Pavljučenkovovou a ve třetím se postarala o další senzaci, když porazila Petru Kvitovou, dvojnásobnou wimbledonskou šampiónku a aktuálně devátou hráčku světa.

„Je to naprosto šílené,“ prohlásila v pozápasovém rozhovoru na kurtu. „Stále jsem v šoku. Petra je nejlepší hráčka, proti jaké jsem kdy nastoupila. Navíc ještě nikdy jsem nehrála na tak velkém kurtu. Byla jsem nervózní, ale zároveň jsem si to užívala,“ přiznala sto čtyřicátá devátá hráčka světa.

V úterním osmifinále na mladičkou tenistku čeká další česká hvězda, Karolína Plíšková. „Viděla jsem trochu z tohoto zápasu, když jsem čekala na ten svůj. Budu muset měnit tempo hry, protože rychlost jí nedělá problémy. Navíc v šestnácti letech nemá co ztratit,“ uvedla na webu WTA pětadvacetiletá Plíšková.

Reklama