Hlavní obsah

Federer - Čong Hjon 7:5, 6:1Strýcová je po roce ve finále, Federer natáhl vítěznou sérii

Indian Wells
Aktualizováno

Po téměř roce si Barbora Strýcová zahraje o deblový titul. Na tenisovém turnaji v Indian Wells postoupila do finále čtyřhry s Tchajwankou Sie Šu-wej. V semifinále porazily třetí nasazený kanadsko-čínský pár Gabriela Dabrowská, Sü I-fan 7:6, 6:3. Jejich finálovými soupeřkami budou nejvýše nasazené Rusky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová. Hvězdný Roger Federer je v semifinále turnaje, který už pětkrát vyhrál. Korejce Čong Hjona porazil 7:5, 6:1 a zvítězil pošestnácté za sebou. Vyrovnal tak svůj dvanáct let starý rekord a zajistil si, že i v příštím týdnu zůstane v čele žebříčku ATP.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Strýcová na archivním snímku.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Federer vs. Čong Hjon v Indian Wells

Strýcová je ve finále poprvé od loňského dubna, kdy v Miami podlehly s Indkou Saniou Mirzaovou v utkání o titul právě Dabrowské a Sü I-fan. S bývalou deblovou světovou jedničkou Sie Šu-wej se dala před Indian Wells dohromady poté, co se její dosavadní letošní partnerka Lucie Šafářová měla vrátit k Američance Bethanii Mattekové-Sandsové. Z toho prozatím sešlo, neboť Šafářová kvůli nemoci v Kalifornii nehrála.

Jednatřicetiletá Strýcová bude usilovat o jednadvacátý a dosud nejcennější titul ve čtyřhře. Sie Šu-wej může vyhrát jubilejní, dvacátý deblový turnaj.

Čong Hjon, který ve třetím kole vyřadil Tomáše Berdycha, vzdoroval Federerovi více než v lednovém semifinále Australian Open, kde musel v druhé sadě kvůli puchýřům vzdát. Tentokrát dokázal v prvním setu šestatřicetiletému švýcarskému favoritovi sebrat podání a vyrovnat, ale nakonec podlehl 5:7.

Švýcarský šampión ještě letos neprohrál

Pak už na dvorci vládl dvacetinásobný grandslamový šampión, který letos ještě neprohrál. "Ale byl jsem šťastný, jak jsem proti Rogerovi dokázal zahrát. Vrátil jsem mu brejk, bylo to 5:5, ale on pak hrál velmi dobře," uznal Čong Hjon.

V semifinále turnaje série Masters se obhájce titulu Federer utká s dalším, jednadvacetiletým protivníkem Bornou Čoričem z Chorvatska, jenž po třísetové bitvě vyřadil sedmého nasazeného Jihoafričana Kevina Andersona.

V ženské dvouhře je v semifinále poprvé od roku 2001 sedmatřicetiletá Venus Williamsová, která i se sestrou Serenou turnaj v Indian Wells dlouhá léta bojkotovala. Utká se s dvacetiletou Ruskou Darjou Kasatkinovou, která za necelou hodinu deklasovala bývalou světovou jedničku Angelique Kerberovou 6:0, 6:2.

Tenisový turnaj v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace  7 972 535 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (1-Švýc.) - Čong Hjon (23-Korea) 7:5, 6:1
Čorič (Chorv.) - Anderson (7-JAR) 2:6, 6:4, 7:6 (7:3).
Ženy (dotace 7 972 535 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Kasatkinová (20-Rus.) - Kerberová (10-Něm.) 6:0, 6:2
V. Williamsová (8-USA) - Suárezová (27-Šp.) 6:3, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Strýcová, Sie Šu-wej (ČR/Tchaj-wan) - Dabrowská, Sü I-fan (3-Kan./Čína) 7:6 (7:2), 6:3

Reklama