Hlavní obsah

Hlaváčková opět mění parťačku! Tentokrát bude hrát s Češkou

Miami

Hledání ideální parťačky pokračuje. Česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková vstoupí do turnaje v Miami opět s jinou spoluhráčkou. V této sezóně, která začala v lednu, již třetí! S Hlaváčkovou bude na Floridě hrát Barbora Strýcová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andrea Hlaváčková bude nově hrát s Barborou Strýcovou.

Článek

Do sezóny vstupovala s jasným cílem. S deblovou jedničkou Jüng-žan z Tchaj-wanu vyhrát některý z grandslamů. Nicméně Sestini Hlaváčková už po pěti turnajích hlásila, že vzájemná spolupráce končí, jelikož si Tchajwanka nedokázala zvyknout na novou pozici na bekhendu.

Jednatřicetiletá česká hráčka tak hledala urychleně náhradu. Proto se v Indian Wells objevila po boku Rumunky Moniky Niculescuové. Leč česko-rumunská kooperace skončila rychleji, než se čekalo. Na dalším turnaji v Miami se totiž po boku Hlaváčkové objeví Barbora Strýcová, která stejně jako Hlaváčková pochází z Plzně.

„Naše spolupráce začne na Miami. Jsme domluvené, že spolu zkusíme odehrát i většinu velkých turnajů včetně grandslamů," prozradila z prosluněné Floridy Hlaváčková. „Těším se, že zas po delší době budu hrát s Češkou," poukázala na fakt, že naposledy s tuzemskou tenistkou hrála na Turnaji mistryň v Singapuru v roce 2016, s Lucií Hradeckou.

Právě s ní dosáhla nejvyšších individuálních úspěchů. Spolu vyhrály Roland Garros (2011), US Open (2013) a na olympijských hrách v Londýně 2012 získaly stříbrné medaile.

Životní úspěch Strýcové ve čtyřhře

Strýcová v Indian Wells dosáhla na největší deblový úspěch. Poprvé v kariéře vyhrála ve čtyřhře turnaj na okruhu WTA. Ve finále si s Tchajwankou Sie Šu-wej poradily s nasazenými jedničkami Makarovovou, Vesninovou z Ruska dvakrát 6:4.

 

No comment needed .. thank you @suwei_hsieh 🏆#happy @bnpparibasopen

Příspěvek sdílený Barbora Strycova🐝 (@barborastrycova),Bře 17, 2018 v 8:59 PDT

Navázat na cenné vítězství bude chtít i na Miami Open, už ale po boku Hlaváčkové. „Vedle sebe jsme vyrostly. Na okruhu není holka, se kterou bych měla více společného," prozradila Hlaváčková. „Doufám, že naše spolupráce potrvá po zbytek sezóny," dodala.

České tenistky vstoupí do turnaje ve čtvrtek.

Reklama

Související témata: