Hlavní obsah

Cestovatel Federer si mezi turnaji zapinkal u fazole a vzkazuje, že do důchodu se ještě rozhodně nechystá

Chicago/Praha

Indian Wells, Chicago, Miami. Roger Federer má v posledních dnech hodně nabitý program. Šestatřicetiletý Švýcar v pondělí mezi turnaji zavítal do Chicaga, kde spolu s Australanem Nickem Kyrgiosem propagovali druhý ročník Laver Cupu, který se zde uskuteční na konci září. „Je tu trochu zima, ale už se těším, až si tady zahrajeme,“ prohlásil fenomenální Federer.

Roger Federer před Laver Cupem

 
Článek

Z tepla do zimy a pak zase honem do tepla. V neděli hrál Roger Federer finále v Indian Wells. V něm po velké bitvě prohrál s Argentincem Juanem Martínem Del Potrem po setech 4:6, 7:6 a 6:7. V pondělí ráno už byl v Chicagu, kde propagoval Laver Cup, týmovou soutěž, v níž se utká Evropa s výběrem světa.

První ročník se uskutečnil loni v Praze a ze zisku trofeje se radovala Evropa. Ten druhý se na konci září bude konat právě v Chicagu. Spolu s vítězem dvaceti grandslamů se akce zúčastnil i Australan Nick Kyrgios, kapitán týmu světa John McEnroe a legendární tenista Rod Laver, po němž je soutěž pojmenována.

Federer si s Kyrgiosem zapinkal u dominanty města Cloud Gate, které se díky tvaru přezdívá fazole, pak se pozdravili s fanoušky, zúčastnili se tiskové konference a zašli spolu i na oběd. „Jsem v Chicagu poprvé a jsem z něj nadšený. Je tu pěkně, ale zima,“ prohlásil Federer na webu chicagotribune.com. „První ročník v Praze byl speciální, už teď se nemůžu dočkat, až si zahrajeme tady v Chicagu,“ řekl dále švýcarský tenista.

„Bylo úžasné být spoluhráčem kluků, proti kterým normálně nastupuji na turnajích. Když jsem byl mladší, hrál jsem Davis Cup. Bavilo mě to, ale pak toho bylo během sezóny už hodně,“ zavzpomínal. Vedle světové jedničky Federera, který bude v týmu Björna Borga, je dalším již známým účastníkem právě Nick Kyrgios.

Kapitán Světa John McEnroe ho totiž v Chicagu nominoval jako prvního. „Není žádné tajemství, že Nick patří v současnosti k nejtalentovanějším tenistům. Minulý rok ukázal, jak je skvělým týmovým hráčem a na kurtu nechal všechno,“ vysvětloval McEnroe. „Jsem rád, že budu zase součástí týmu, Laver Cup byl jedním z nejlepších zážitků v mé kariéře,“ uvedl dvaadvacetiletý Kyrgios.

Po akci oba tenisté zamířili do Miami, kde už odstartoval další prestižní turnaj. Roger Federer, který po prohře ve finále v Indian Wells prohlásil, že se jen tak do důchodu nechystá, protože ho tenis stále hodně baví, zde bude obhajovat loňský titul. A tak hned v úterý už zase pilně trénoval na kurtu. Nick Kyrgios se k tenisu vrací po více než měsíční pauze, během níž léčil bolavý loket.

Reklama

Související témata: