Hlavní obsah

Bylo to emotivní, přiznala po návratu Matteková-Sandsová. Jsem na Tebe pyšná, vzkazuje jí parťačka

Miami/Praha

Patří k nejpopulárnějším dvojicím na okruhu. Tým Bucie, jak si Lucie Šafářová a její parťačka Bethanie Matteková-Sandsová říkají, se však na kurtech už téměř tři čtvrtě roku neobjevil. Obě byly zraněné a teď návrat na kurty pokazil vir, který si před více než měsícem přivezla česká hráčka z turnaje v Dubaji. Obě věří, že si již brzy budou moci splnit jejich společné přání.

Foto: Profimedia.cz

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová.

Článek

Spolu vyhrály pět grandslamů. Dva na Australian Open, dva na French Open a jeden na US Open. Ten nejslavnější jim však stále chybí. Loni ve Wimbledonu patřily k největším favoritkám, ale vážné zranění Bethanie Mattekové-Sandsové jejich cestu k dalšímu titulu ukončilo.

Američanka si tehdy ve druhém kole dvouhry ošklivě poranila koleno. Měla vykloubenou čéšku, přetržený čéškový vaz a musela na operaci. Lékaři jí předvídali, že na kurty se vrátí nejdříve za rok. Dvaatřicetiletá tenistka to ale zvládla dřív. Jakmile to po rehabilitacích šlo, začala s tréninkem.

Ve středu na turnaji v Miami se vrátila na kurty. V prvním kole sice nestačila na Francouzku Alizé Cornetovou, která ji porazila po setech 6:2 a 7:5, ale byla ráda, že zase může hrát. „Bylo to hodně emotivní,“ přiznala Matteková-Sandsová po utkání na sociálních sítích. „Po zápase si vždy ráda čtu inspirující citáty. Tady je jeden od Marka Aurelia.“

„Buď šťastný za tuto chvíli. Pro takové okamžiky žiješ,“ napsala. „Buď vyhrávám, nebo se učím,“ dodala. Fanoušci se těšili, že se Matteková-Sandsová v Miami představí ve čtyřhře po boku Lucie Šafářové. Česká tenistka však stále ještě není fit. Před měsícem si přivezla z turnaje v Dubaji vir a musela brát antibiotika. Její parťačka jí ale udělala radost.

„Jsem tak šťastná, že vidím Bethanii na kurtech. Jsem na Tebe pyšná,“ uvedla na Twitteru Šafářová. S tréninkem by měla začít podle svých slov během tohoto týdne, a když vše klapne, hrát by mohla už v dubnu na antuce v americkém Charlestonu.

Tak snad se kamarádky opět neminou a bude se moci uskutečnit návrat usměvavého týmu Bucie, který diváky baví svými tanečky a legráckami. Obě tenistky by si také chtěly splnit společné přání, rozšířit sbírku o titul z Wimbledonu.

Reklama