Hlavní obsah

Navrátil věří nové krvi. Otestuje ji izraelský výběr

Praha

Tomáš Berdych už v Davis Cupu reprezentovat nebude, Radek Štěpánek ukončil kariéru, a tak se Jaroslav Navrátil v souboji euro-africké zóny proti Izraeli, který se uskuteční 6. a 7. dubna v Ostravě, musí spoléhat na mladší hráče. Český kapitán nominoval pětici tenistů Jiří Veselý, Adam Pavlásek, Václav Šafránek, Lukáš Rosol a Roman Jebavý, z nichž posléze vybere kvarteto.

Foto: © Česká sportovní / Pavel Lebeda

Roman Jebavý (uprostřed) v obležení kolegů z daviscupového týmu během baráže v Nizozemsku.

Článek

„Lukáš půl roku nehrál a musím si s ním promluvit, v jaké je formě," říká Navrátil o zkušeném Rosolovi, který v Davis Cupu porazil například Francouze Tsongu, nebo Němce Zvereva.

Hrát se tentokrát nebude v tradiční vítkovické aréně, v níž hrozila termínová kolize se zápasy hokejového play off, ale v Porubě, kde se konal Davis Cup naposledy v roce 2000. „Nikdo nemohl předpokládat, že Vítkovice vypadnou, ale já věřím, že diváci nás přijdou podpořit, naši mladí kluci to budou potřebovat," lákal publikum kapitán.

Povrchem bude netradičně antuka, která by neměla vyhovovat izraelskému kvartetu Dudi Sela, Edan Leshem, Jišaj Oliel a Jonatan Erlich. „Doufám, že v sobotu budeme spokojenější," věří Navrátil.

Duel se letos hraje novým systémem: pouze dva dny a zápasy na dva vítězné sety. Vítěz pak postoupí do baráže o Světovou skupinu, z níž Češi vypadli loni v Nizozemsku.

Reklama

Související témata: