Hlavní obsah

Ostapenková - Collinsová 7:6, 6:3Americké finále se nekoná. Ostapenková zdolala domácí senzaci

Miami
Aktualizováno

Dvě vítězky Grand Slamu z minulého roku se utkají ve finále turnaje kategorie Premier Mandatory v Miami. V prvním semifinále zdolala šampiónka z US Open Sloane Stephensová 3:6, 6:2, 6:1 Bělorusku Viktorii Azarenkovou, Jelena Ostapenková poté nepřipustila překvapení a po vítězství 7:6, 6:3 nad domácí kvalifikantkou Danielle Collinsovou, postoupila do finále.

Foto: Joe Skipper, ČTK/AP

Americká tenistka Sloane Stephensová zdolala v semifinále v Miami 3:6, 6:2, 6:1 Bělorusku Viktorii Azarenkovou.

Článek

Pátá tenistka světa Ostapenková prožívala zatím bídnou sezónu, ve které se jí nepodařilo postoupit dál než do čtvrtfinále a to ani na menších turnajích. Týden v Miami jí však vychází skvěle a po skalpech Petry Kvitové a ukrajinské sousedky v žebříčku Svitolinové, si dokázala poradit také s úlohou favoritky, kterou tentokrát měla. Největší senzaci turnaje nejvyšší kategorie Premier Mandatory Danielle Collinsovoum, zdolala 2:0 na sety. O svůj druhý největší titul v kariéře si dvacetiletá Lotyška zahraje s další americkou hráčkou Sloane Stephensovou.

Třináctá nasazená Stephensová prohrála úvodní tři gamy zápasu s navrátivší se Azarenkovou a brzy přišla také o celý první set, v dalších sadách však bývalou světovou jedničku jasně přehrála. Azarenkovou, jež ve čtvrtfinále vyřadila Karolínu Plíškovou, porazila Stephensová podruhé během dvou týdnů. Zdolala ji i na předchozím velkém turnaji v Indian Wells, tehdy ve druhém kole.

Osmadvacetiletá Azarenková sice letos nenavázala na tři tituly v Miami, i tak předvedla návrat k formě z roku 2016, kdy v Key Biscayne triumfovala naposledy. Dvojnásobná šampionka Australian Open se na tour vrací po porodu syna Lea a mnohaměsíční soudní při o jeho opatrovnictví s expartnerem. Do turnaje vstupovala jako 186. hráčka světa na divokou kartu, v novém žebříčku vystoupá na 93. místo.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch)
Ženy (dotace 7 972 535 dolarů)
Dvouhra - semifinále
Stephensová (13-USA) - Azarenková (Běl.) 3:6, 6:2, 6:1.
Ostapenková (6-Lot) - Collinsová (USA) 7:6 (7:1), 6:3
Muži (dotace 7,972.535 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Zverev (4-Něm.) - Čorič (29-Chorv.) 6:4, 6:4
Carreňo (16-Šp.) - Anderson (6-JAR) 6:4, 5:7, 7:6 (8:6)

Reklama

Související témata: