Hlavní obsah

A. Zverev - Carreňo 7:6, 6:2Zverev vyzrál na Carreňa, o titul se utká s Isnerem, který ukončil Del Potrovu sérii. Češky jsou ve finále

Miami
Aktualizováno

Německý tenista Alexander Zverev porazil v semifinále turnaje v Miami Španěla Pabla Carreňa a postoupil do svého prvního letošního finále. Naopak vítězná série argentinského tenisty Juana Martína del Potra skončila po 15 zápasech v semifinále v Miami. Vítěze turnajů v Acapulcu a Indian Wells porazil na Floridě 6:1 a 7:6 domácí Američan John Isner.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Isner v Miami ukončil Del Potrovu vítěznou sérii a je ve fináleVideo: sntv

 
Článek

Do finále čtyřhry postoupil šestý nasazený pár Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková, jenž v semifinále zdolal 4:6, 6:3, 11:9 belgicko-nizozemskou dvojici Elise Mertensová, Demi Schuursová. Češky jsou letos ve finále podruhé a budou bojovat o první společný titul na okruhu. Pro obě by triumf na velkém turnaji v Miami byl nejcennějším deblovou trofejí kariéry, tak jako se to před dvěma týdny v Indian Wells povedlo Barboře Strýcové.

Dvaatřicetiletý Isner souboji dvoumetrových hráčů dominoval. Nastřílel 13 es, nepustil turnajovou pětku Del Potra ani k jednomu brejkbolu a zápas po hodině a půl zakončil krásným bekhendovým volejem. Čtrnáctý nasazený Američan exceloval především v prvním setu, v němž nastřílel 19 vítězných úderů, zatímco Del Potro ani jediný.

Isner si zahraje finále turnaje série Masters počtvrté v kariéře a pokusí se získat první titul. Zároveň má jistotu, že v novém vydání žebříčku předstihne Jacka Socka a Sama Querreyho a stane z trojky americkou jedničkou.

Souboj světové pětky Zvereva se Španělem Carreňem nabídl vyrovnaný úvodní set, který nakonec nepřinesl ani jeden proražený servis a tak rozhodoval tie-break. Žebříčkově lépe postavený německý hráč zvládl zkrácenou hru lépe, a tím také zlomil šestnáctého nasazeného tenistu. Druhý set už byl jasnou záležitostí, když Zverev neprohrál jediný míček po svém prvním podání, sám naopak dokázal returnovat exceletně, dvakrát vzal Carreňovi servis a za necelou hodinu a půl postoupil do svého prvního letošního finále.

"Jsem spokojený s tím, jak teď hraju. Doufám, že to bude další skvělý zápas a pak hurá na antuku," uvedl Zverev.

MIAMI (tvrdý povrch):
Muži (dotace 7 972 535 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
A. Zverev (4-Něm.) - Carreňo (16-Šp.) 7:6 (7:4), 6:2.
Isner (14-USA) - Del Potro (5-Arg.) 6:1, 7:6 (7:2).
Ženy (dotace 7 972 535 dolarů):
Čtyřhra - semifinále:
Krejčíková, Siniaková (6-ČR) - Mertensová, Schuursová (Belg./Niz.) 4:6, 6:3, 11:9.

Reklama