Hlavní obsah

Konec spolupráce! Štěpánek už netrénuje Djokoviče

Praha

Hráčskou kariéru na nejvyšší úrovni si užíval úctyhodně dlouho, ale v roli kouče bývalé světové jedničky Novaka Djokoviče se Radek Štěpánek příliš neohřál. Srbský tenista s ním ukončil spolupráci čtyři dny poté, co se rozloučil s hlavním koučem Andrem Agassim.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Štěpánek (vlevo) a Miroslav Černošek. Ilustrační snímek.

Článek

„Ty volééé...," vítal na začátku prosince minulého roku Djokovič familiérní českou vulgaritkou ve svém sídle v Monte Carlu Štěpánka do trenérského týmu krátce poté, co český veterán ukončil aktivní kariéru. Karvinskému rodákovi se otevírala v nové roli velká šance, která ale nakonec vydržela jen čtyři měsíce a tři turnaje.

Jeden z nejlepších tenistů všech dob prohrál na posledních podnicích v Indian Wells a Miami hned první zápas a rozhodl se ke změnám v realizačním týmu.

„Po Miami se Novak Djokovič a kouč Radek Štěpánek rozhodli ukončit spolupráci. Soukromé vztahy se Štěpánkem však zůstávají skvělé, Novak si spolupráci s ním hodně užíval. Podpory od Radka v poslední době si velmi váží a je za ni vděčný," píše se na oficiálních stránkách dvanáctinásobného grandslamového šampióna.

Djokovič možná až příliš uspěchal návrat po zranění lokte. Při svém comebacku na Australian Open dokráčel do semifinále, kde ho senzačně vyřadil Korejec Čong Hjon. Pak bylo ještě hůř, v Indian Wells nestačil v prvním zápase na Japonce Taro Daniela a v Miami zopakoval stejné zklamání s Benoitem Pairem.

Co řekl Radek Štěpánek k ukončení spolupráce:
Přestože moje první trenérská zkušenost trvala krátce, moc si této zkušenosti pracovat s jedním z nejlepších hráčů všech dob cením. Mohl jsem být v jednom týmu s Andre Agassim, kterého jsem dosud znal hlavně jako soupeře. Škoda, že se naše názory s Novakem až moc často rozcházely, proto naše spolupráce skončila. Ale mohl jsem zblízka vidět, jak Andre pracuje, pozoroval jsem jeho nesmírný cit pro tenis a empatii pro jednotlivé situace, a také jeho obrovskou velkorysost. Stali se z nás nejen kolegové, ale nyní jsme opravdoví přátelé, kteří mají hodně podobné názory a stejné vnímání tenisu, cítil jsem, jak se skvěle doplňujeme. S Novakem přáteli zůstáváme, na našem blízkém vztahu se nic nemění. Přeji mu, aby dělal jen ta nejlepší rozhodnutí.

„Novak je soustředěný a natěšený na to, aby se vrátil zpět na kurty silnější a odolnější po vleklém zranění, které ovlivnilo jeho sebevědomí a hru. Neustále hledá nové cesty, jak se znovu dostat do vítězné formy. Nyní si užívá krátkou dovolenou s rodinou a poté začne s přípravou na antukovou sezónu," píší dále oficiální stránky.

Djokovič o Velikonocích zveřejnil na svém Twitteru rodinnou fotku z Dominikánské republiky.

Štěpánek se nedávno pochlubil radostnou zprávou ze svého soukromí. S přítelkyní, taktéž bývalou tenistkou, Nicole Vaidišovou čekají první miminko.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík