Hlavní obsah

Souboj tenistů s Izraelci začne Veselý, dvojkou je Pavlásek

Ostrava
Aktualizováno

Týmová jednička Jiří Veselý zahájí utkáním s Edanem Lešemem zápas českých tenistů v druhé divizi Davisova poháru proti Izraeli v Ostravě. Na antuce v hale v Porubě se v pátek začne hrát v 15:00. Poté nastoupí ke své premiéře ve dvouhře v soutěži Adam Pavlásek, proti němuž se postaví zkušený Dudi Sela.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Na snímku tenista Jiří Veselý.

Článek

Čeští tenisté začínají v Davis Cupu novou éru bez bývalých opor Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka a potřebují vyhrát, aby postoupili do zářijové baráže o návrat mezi elitu.

V sobotu se začne ve 12:00 čtyřhrou, do které Navrátil nahlásil Lukáše Rosola a Romana Jebavého. Proti nim by měli hrát Jišaj Oliel a Jonathan Erlich. Následovat budou zbylé dvě dvouhry, utkání jedniček a dvojek týmů.

Zápasy nižší evropsko-africké zóny, do které Češi loni sestoupili ze Světové skupiny, se hrají dva dny a každé utkání jen na dva vítězné sety.

S Izraelci se čeští tenisté střetli naposledy v roce 1994, kdy v prvním kole Světové skupiny zvítězili na soupeřově půdě 4:1. Předchozí dvě utkání se odehrála ještě v éře Československa a obě země si připsaly po jedné výhře.

Los utkání 2. kola evropsko-africké zóny tenisového Davisova poháru ČR - Izrael (Ostrava, antuka):
Pátek (15:00):
Veselý (65. v žebříčku ATP) - Lešem (276.),
Pavlásek (208.) - Sela (98.),
Sobota (12:00):
Jebavý, Rosol - Erlich, Oliel,
Veselý - Sela,
Pavlásek - Lešem.

Reklama