Hlavní obsah

Bývalá světová jednička kouzlit nebude. Místo Štěpánka vsadí na slovenskou klasiku

Žádný složitý recept, jak ukončit trápení, nenašla bývalá světové jednička. Po rozchodu s Andrem Agassim a Radkem Štěpánkem se srbský tenista Novak Djokovič vrátil k bývalému kouči Mariánu Vajdovi. Na start antukové sezóny se připravují společně ve španělské Marbelle. Informovala o tom srbská televize BN.

Foto: Sport.cz

Novak Djokovič se dal znovu dohromady se slovenským trenérem

Článek

Majitel 12 grandslamových turnajů vynechal druhou polovinu minulého roku kvůli problémům s loktem a letos se mu nedaří. Na Australian Open vypadl v osmifinále a na nedávných turnajích v Indian Wells a Miami utrpěl porážky hned v úvodních zápasech.

Před týdnem skončil Agassi v roli takzvaného superkouče a pár dní poté bylo i po Štěpánkovu angažmá. Bývalý první hráč světa Djokovič je nyní až 13. v žebříčku a k návratu na dřívější úroveň mu má pomoci slovenský kouč Vajda, který ho vedl do loňského května jedenáct let.

Zatím není jasné, zda se dohodli na dlouhodobé spolupráci, nebo jde jen o dočasnou výpomoc. Antukovou část sezóny zahájí Djokovič stejně jako světová elita na Masters v Monte Carlu v příštím týdnu.

Reklama

Související témata: