Hlavní obsah

Rozšíří sbírku? Antukový král se už nemůže dočkat svého oblíbeného turnaje, zklamal ho Federer

Monte Carlo

Turnaj v Monte Carlu má nesmírně rád. Což je pochopitelné, neboť tady získal už deset titulů a jeho bilance na tomto podniku je šedesát tři výher a pouhé čtyři prohry. Rafael Nadal doufá, že po nevydařeném začátku sezóny, kdy musel léčit zranění, už konečně absolvuje celý turnaj a do své bohaté sbírky přidá další trofej.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Rafael Nadal se vrátil na kurty při Davis Cupu.

Článek

Antuková sezóna je tady a zpátky na kurty se vrací i král tohoto povrchu Rafael Nadal. Jednatřicetiletý Španěl se letos představil pouze na Australian Open, tam si však ve čtvrtfinále poranil kyčel a zápas musel skrečovat. O návrat se pokoušel na konci února v Acapulku, avšak v posledním tréninku před utkáním si zranění obnovil a musel si dát další pauzu.

Jeho hlavním cílem bylo připravit se na nejoblíbenější část roku, turnaje na antuce. Před necelými dvěma týdny se jednatřicetiletý Španěl představil v Davis Cupu, kde si bez nejmenších problémů poradil s Němci Alexandrem Zverevem a Philippem Kohlschreiberem a pomohl tak svému týmu k postupu do semifinále.

Nyní světovou jedničku čeká turnaj v Monte Carlu, kde bude obhajovat titul. „Mám to tady rád, počasí je zde skvělé, podmínky perfektní a turnaj ve mně vyvolává vždy krásné pocity a vzpomínky,“ uvedl na oficiálním webu ATP Nadal. „Sice toho nemám teď mnoho odehráno, abych mohl říci, že jsem stoprocentně připravený, ale cítím se dobře. Tréninky jsem absolvoval s tou správnou intenzitou,“ pochvaloval si.

„Na každém turnaji se soustředím zápas od zápasu. Doufám, že tohle bude první letošní turnaj, který dohraju,“ přál si šestnáctinásobný grandslamový vítěz, kterého trochu zklamal jeho největší rival Roger Federer. Šestatřicetiletý Švýcar se totiž rozhodl vynechat celou antukovou sezónu. „Roger sice nejdříve prohlašoval, že by si proti mně chtěl zahrát pětisetové utkání na antuce, tak jsem si myslel, že se potkáme na French Open, avšak za pár dní si to rozmyslel a řekl, že na tomto povrchu nebude hrát. To je trochu rozporuplné,“ uzavřel Nadal, kterého v prvním kole v Monte Carlu čeká ve středu Slovinec Aljaž Bedene.

Reklama