Hlavní obsah

Djokoviče chtěla za manžela, mají ale odlišný styl. I tím svým teenagerka válcuje soupeřky

Stuttgart/Praha

Ohromila na lednovém Australian Open a tenisový svět překvapuje i nyní. Teprve patnáctiletá Marta Kosťuková se tento týden na turnaji ve Stuttgartu musela prokousat náročnou kvalifikací a po výhře v úvodním kole hlavní soutěže vyhlíží osmifinále. „Nepřekvapuje mě, jak hraju,“ přiznává sebevědomá teenagerka.

Foto: Profimedia.cz

Marta Kosťuková řádí i na turnaji ve Stuttgartu.

Článek

Když v lednu postoupila na Australian Open bez nejmenšího zaváhání z kvalifikace a pak do druhého a následně do třetího kola, všechny svými výkony šokovala. Teprve patnáctiletá Ukrajinka Marta Kosťuková nestačila až na svou starší krajanku Elinu Svitolinovou. Pak se talentovaná teenagerka představila na třech turnajích ITF.

Jeden vyhrála, na druhém prošla do finále, na třetím skončila v semifinále a nyní už zase řádí na turnaji WTA ve Stuttgartu. Tady se prokousala kvalifikací a v úvodním kole si poradila s Němkou Antonií Lottnerovou. V osmifinále na ni ve čtvrtek čeká Francouzka Caroline Garciaová, sedmá hráčka světa.

„Nemohu říci, že bych byla překvapená, jak hraju,“ prohlásila sebevědomá Kosťuková na webu metro.co.uk. „Neustále na sobě pracuji a vím, že jsem schopná hrát tenis na vysoké úrovni,“ vysvětlovala dál. „Vše je o talentu a tvrdé práci, kdybych nebyla talentovaná, nebyla bych tady, to samé platí o tom, kdybych nebyla pracovitá.“

S tenisem začala v pěti letech, a to z toho důvodu, že chtěla trávit více času s maminkou, která je trenérkou. Tenisový vzor mezi ženami žádný neměla, uchvátil ji ale jeden hráč. „Žádný idol jsem neměla. Strašně ráda jsem ale sledovala Novaka Djokoviče,“ přiznala sto padesátá osmá hráčka světa, která se od začátku roku posunula v žebříčku o více než tři sta šedesát míst. „Chtěla jsem ho za manžela. Máme ale rozdílný herní styl,“ uzavřela kometa, která přepisuje historii.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články