Hlavní obsah

Pražský turnaj přišel o další českou tenistku

Pražský turnaj WTA přišel o další českou tenistku. Po Lucii Šafářové se z J&T Banka Prague Open odhlásila i Markéta Vondroušová.

Foto: Sport.cz

Markéta Vondroušová

Článek

Vondroušová měla hrát v prvním kole ve Stromovce s obhájkyní titulu Němkou Monou Barthelovou. Den před startem hlavní soutěže ale pořadatelé uvedli, že odstoupila.

Aktuálně 73. hráčka světa Vondroušová má zraněnou nohu, kvůli které nedohrála ve Stuttgartu nadějně rozehraný zápas 2. kola s třetí nasazenou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou. Osmnáctiletá naděje nově vedená trenérem Martinem Fassatim předtím v Německu absolvovala tři náročné třísetové zápasy v kvalifikaci a první kolo.

V hlavní soutěži pražského turnaje se měla Vondroušová představit potřetí. Loni a předloni shodně vypadla ve druhém kole.

Hlavní soutěž začne v pondělí a z Češek se představí osmá nasazená Kateřina Siniaková proti Němce Andree Petkovicové. Souboj sester Plíškových nebo zápasy Petry Kvitové či Barbory Strýcové jsou na programu v úterý.

Dvě české hráčky mají šanci postoupit z kvalifikace. Do třetího kola, které se hraje v pondělí od 11:00, postoupily Tereza Martincová a Anastasia Zarycká.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Prague Open (antuka, dotace 250 000 dolarů) - pondělní program:
Centrální dvorec (začátek programu 10:00)
2. zápas:
Gavrilovová (4-Austr.) - Stosurová (Austr.)
Siniaková (8-ČR) - Petkovicová (Něm.)
Watsonová (Brit.) - Schmiedlová (SR)
Dvorec č. 1 (10:00)
2. zápas:
Dodinová (Fr.) - Sasnovičová (Běl.)
Kužmová (SR) - Wang Čchiang (Čína)
Alexandrovová (Rus.) - Hogenkampová (Niz.)
Dvorec č. 2 (10:00
3. zápas:
Witthöftová (Něm.) - Vichljancevová (Rus.)

Reklama

Související témata: