Hlavní obsah

Plíšková v Praze nehraje! Odhlásila se

Praha
Aktualizováno

Nejlepší česká tenistka Karolína Plíšková se odhlásila z pražského turnaje s ohledem na problémy s třísly. V prvním kole měla hrát se sestrou Kristýnou, což se jí příliš nelíbilo. A teď je tedy jasné, že na duel nedojde.

Karolína Plíšková se odhlásila z turnaje v PrazeVideo: Sport.cz

 
Článek

"Jsem strašně zklamaná a smutná, že nemůžu hrát, ale program je náročný. Mám trošku problém s třísly, levé je lepší a pravé horší," řekla Plíšková.

Před aktuální světovou šestkou, která loni v Praze vypadla v prvním kole, přišel turnaj o další dvě české hráčky. Předloňská vítězka ve Stromovce Lucie Šafářová má problémy s imunitou a osmnáctiletá Markéta Vondroušová si ve Stuttgartu poranila nohu.

Hlavní hvězdou turnaje J&T Banka Prague Open tak bude Petra Kvitová. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu by měla odehrát utkání prvního kola v úterý. Střetne se s držitelkou divoké karty Terezou Smitkovou.

Karolína Plíšková v neděli vyhrála po deseti měsících na turnaji WTA, když ve stuttgartském finále zdolala Američanku Coco Vandewegheovou. Triumfovala v prvním turnaji na antuce od roku 2015, kdy zvítězila v Praze.

Spolu s Fed Cupem a cestou za titulem ve Stuttgartu odehrála sedm zápasů v devíti dnech. "Asi je to dohromady únava a klouzavá antuka ve Stuttgartu. Zápasů jsem odehrála dost, čtyři dny jsem hrála po sobě a nakupilo se to. Čas na zregenerování není. Dám se dohromady na Madrid," pravila tenistka.

Pro ni obávanému souboji s dvojčetem Kristýnou se tak nakonec vyhne. "Jak spolu budeme hrát? Je to nešťastný. Přijde hodně lidí a naše zápasy vždycky vypadají hrozně, jsou špatné, protože jsme pod tlakem a nervózní," říkala Plíšková ještě ve Stuttgartu.

Teď už je vše jinak.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori