Hlavní obsah

Kvitová - Plíšková 7:6, 6:3Souboj českých hvězd vyzněl pro Kvitovou, v Madridu si zahraje o titul! Nadalova série skončila

Madrid
Aktualizováno

Dvojnásobná wimbledonská šampiónka Petra Kvitová zdolala v semifinále turnaje v Madridu svoji krajanku a bývalou světovou jedničku Karolínu Plíškovou 7:6, 6:3 a v sobotu si zahraje o titul. Ve finále ji čeká Kiki Bertensová z Nizozemska, která v úvodním semifinále porazila Caroline Garcíaovou z Francie 6:2, 6:2. Rakušan Dominic Thiem zastavil v čtvrtfinále v Madridu vítěznou sérii Rafaela Nadala. Španěla, jenž na antuce vyhrál 50 setů v řadě, porazil 7:5, 6:3.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Kvitová - Karolína Plíšková v MadriduVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Thiem - Nadal

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Bertensová - Garcíaová v Madridu

Kvitová i Plíšková hrají ve skvělé formě. Osmadvacetiletá Kvitová kralovala minulý týden v Praze, o dva roky mladší Plíšková nenašla přemožitelku přede dvěma týdny ve Stuttgartu. Kvitová, která ve španělské metropoli získala trofej už v letech 2011 a 2015, začala hůř, v úvodní sadě prohrávala 2:4, ale závěr patřil zkušenější hráčce, stejně jako druhá sada. Po hodině a 46 minutách proměnila při podání soupeřky první mečbol. Kvitová porazila Karolínu Plíškovou na okruhu WTA i potřetí a prodloužila svoji vítěznou sérii na antuce na deset zápasů.

S Bertensovou, která je ve finále turnaje elitní kategorie Premier Mandatory poprvé v kariéře, se dosud Kvitová utkala na okruhu WTA jen jednou. V roce 2015 ji deklasovala v úvodním kole Wimbledonu.

Svou letošní antukovou bilanci vylepšila i Bertensová - na 11:1. Jedinou porážku jí uštědřila Karolína Plíšková, které podlehla v 1. kole turnaje ve Stuttgartu. Ten nakonec aktuální česká jednička vyhrála.

Nadalova vítězná série skončila, Federer bude Nr. 1

Rakouský tenista Dominic Thiem zastavil ve čtvrtfinále turnaje v Madridu vítěznou sérii Rafaela Nadala. Španěla, jenž na antuce vyhrál rekordních 50 setů v řadě a porážku na svém nejoblíbenějším povrchu nepoznal 21 zápasů, zdolal za hodinu a 56 minut 7:5, 6:3.

Obhájce titulu Nadal po vyřazení přijde i o místo světové jedničky. Do čela žebříčku ATP se v pondělí vrátí Švýcar Roger Federer, jenž antukovou část sezóny stejně jako loni vynechává.

Thiem potvrdil, že se na antukové duely s Nadalem dokáže vyhecovat. Právě on byl posledním tenistou, který takřka přesně před rokem ve čtvrtfinále v Římě dokázal fenomenálnímu rodákovi z Mallorcy vzít set a dokonce ho porazit.

Dnes soupeři pětkrát prolomil servis a oplatil mu loňskou porážku z madridského finále. Navíc se stal teprve třetím hráčem, který dokázal Nadala na okruhu ATP na antuce porazit alespoň třikrát. Sedm výher proti němu slavil Novak Djokovič, třikrát ho přemohl Gaston Gaudio.

V semifinále čeká pátého nasazeného Thiema Jihoafričan Kevin Andeson, který na jedenáctý pokus zvládl na turnaji Masters čtvrtfinále. Osmý hráč světa měl až dosud na akcích této kategorie tristní čtvrtfinálovou bilanci 0:10, v duelu s Dušanem Lajovičem ale sérii ukončil. Srbského kvalifikanta zdolal 7:6, 3:6, 6:3.

MADRID (antuka):
Muži (dotace 7 190 930 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Thiem (5-Rak.) - Nadal (1-Šp.) 7:5, 6:3
Shapovalov (Kan.) - Edmund (Brit.) 7:5, 6:7 (6:8), 6:4
A. Zverev (2-Něm.) - Isner (7-USA) 6:4, 7:5
Anderson (6-JAR) - Lajovič (Srb.) 7:6 (7:3), 3:6, 6:3.
Ženy (dotace 6 685 828 eur):
Dvouhra - semifinále:
Karolína Plíšková (6-ČR) - Kvitová (10-ČR) 6:7 (4:7), 3:6
Bertensová (Niz.) - Garciaová (7-Fr.) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - semifinále:
Babosová, Mladenovicová (3-Maď./Fr.) - Sestini Hlaváčková, Strýcová (2-ČR) 6:2, 3:6, 10:8.

Reklama