Hlavní obsah

Úspěšný deblový pár se rozpadl. Vesninová bude hrát po boku vítězky French Open

Praha

Úspěšný deblový pár Jelena Vesninová a Jekatěrina Makarovová se překvapivě rozchází. Ruské tenistky spolu během šestileté spolupráce získaly titul na French Open, ve Wimbledonu i na US Open. Teď se o další trofeje pokusí s novými parťačkami. Vesninová bude hrát po boku Lotyšky Jeleny Ostapenkové, Makarovová se objeví po boku krajanky Anny Kalinské.

Foto: Profimedia.cz

Jekatěrina Makarovová (vpravo) a Jelena Vesninová slaví triumf v deblu na turnaji v Madridu.

Článek

Před pár dny na turnaji v Madridu spolu získaly titul, nyní se ale rozcházejí a na French Open už nastoupí po boku nových parťaček. Jelena Vesninová a Jekatěrina Makarovová svým rozhodnutím překvapily tenisový svět. Olympijské vítězky z Ria se po šesti letech úspěšné spolupráce rozhodly pro změnu.

Informaci oznámila loňská vítězka French Open Jelena Ostapenková, která bude hrát s Vesninovou. „Byla jsem překvapená, když mě oslovila,“ přiznala pro WTA dvacetiletá Lotyška. Makarovová by se v Paříži měla objevit ve dvojici s krajankou Annou Kalinskou, 158. hráčkou světa.

Jednatřicetiletá Vesninová spolu s o dva roky mladší Makarovovou získala dvanáct titulů. Před pěti lety ovládly French Open, o rok později se radovaly z trofeje na US Open a loni kralovaly na slavném Wimbledonu. V roce 2016 vyhrály olympiádu v Riu a do své sbírky přidaly i titul z prestižního Turnaje mistryň.

Obě hráčky se současně věnují i singlu. Vesninová zatím získala tři tituly, když ovládla turnaje v Hobartu, Eastbourne a loni v Indian Wells. Stejný počet trofejí z dvouhry má i její nyní už bývalá spoluhráčka Makarovová. Vesninová je v současnosti v žebříčku na dvaačtyřicátém místě, Makarovová je pětatřicátá.

Reklama