Hlavní obsah

Spadla klec! Policie údajně zadržela útočníka, který pořezal tenistku Kvitovou

Aktualizováno

Policie údajně zadržela muže, který předloni v prosinci přepadl a pořezal tenistku Petru Kvitovou. Uvedla to Česká televize. Jeho dopadení zřejmě souvisí s anonymním tipem, který dostali vyšetřovatelé v lednu. Policie na twitteru pouze potvrdila, že byl případ opět otevřen, žádné další informace ale zatím zveřejňovat nechtěla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenistka Petra Kvitová během tiskové konference po propuštění z nemocnice.

Článek
Fotogalerie

Petra Kvitová na TK po propuštění z nemocnice

Vyšetřovatelé začali prověřovat podezřelého člověka, který má podle informací ČT vazbu na olomouckou drogovou scénu. V posledních dnech jej pak tenistka, která přijela do Česka trénovat před nadcházejícím grandslamovým French Open, identifikovala.

"Podle toho, co víme, má jít o člověka, který už byl v minulosti vyšetřován kvůli útokům na seniory. Podle dalších informací jde také o člověka, který je známý v drogové scéně na Olomoucku, protože je sám uživatelem drog," uvedl v Událostech redaktor České televize Jiří Hynek.

Pachateli hrozí 5 až 12 let vězení.

Dvojnásobnou wimbledonskou vítězku přepadl agresor 20. prosince 2016 ráno v jejím prostějovském bytě. Kvitovou při potyčce pořezal nožem na prstech levé ruky, v níž drží raketu. Kvitová policii útočníka podrobně popsala a podílela se tak na sestavení identikitu, který policisté zveřejnili a požádali veřejnost o spolupráci. Šlo o muže ve věku do 35 let, vysokého asi 180 centimetrů, se světlou pletí, hnědýma očima a krátkými hnědými vlasy.

Vypsána byla také odměna za informace vedoucí k dopadení pachatele, která se vyšplhala na půl miliónu korun. K původním 100 000 korunám, které začátkem ledna nabídl prostějovský klub, přidal muž, jenž nechtěl zveřejnit svou totožnost, ještě dalších 400 000 korun.

Návrat do Top 10

Jedenáct měsíců pátrání výsledek nepřineslo, policie případ k 8. listopadu odložila. „Šetření ovšem dál pokračuje. Pokud zjistíme jakékoliv nové skutečnosti, bude trestní stíhání v případě ustanovení pachatele neprodleně znovu zahájeno," dodali kriminalisté na tiskové konferenci.

Kvitová ještě týž den večer po přepadení absolvovala bezmála čtyři hodiny trvající operaci v Ústavu chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou, při níž jí chirurg Radek Kebrle sešil přeříznuté šlachy. Lékaři odhadovali, že se bývalá světová dvojka bude moci vrátit k tenisu nejdříve ve druhé polovině roku 2017.

"Je mi jedno, jak dlouho to potrvá. Tři měsíce, půl roku, rok. Jednoho dne se chci vrátit a udělám pro to všechno," slíbila ještě před Štědrým dnem.

Rekonvalescence nakonec trvala pět měsíců a v červnu loňského roku již Kvitová nastoupila na grandslamu v Paříži, kde se probojovala do druhého kola. Letos se osmadvacetiletá hráčka vrátila do elitní světové desítky, aktuálně jí patří v žebříčku WTA osmé místo. Vyhrála čtyři turnaje včetně podniku v Praze.

Reklama

Související témata: