Hlavní obsah

Udělala dobře, že s Marií nehrála. Hrozilo natržení svalu, říká kouč. Stihne Serena Wimbledon?

K osmifinálovému utkání mezi Serenou Williamsovou a Marií Šarapovovou na French Open nedošlo. Šestatřicetiletá Williamsová se chvíli před zápasem z turnaje odhlásila kvůli zranění prsního svalu. Jak to vypadá s bývalou světovou jedničkou nyní? Stihne vítězka třiadvaceti grandslamů slavný Wimbledon?

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Serena Williamsová.

Článek

„Během dvou týdnů by se měla Serena plně zotavit a začít zase naplno s tréninkem,“ uvedl pro BBC Patrick Mouratoglou, trenér americké tenistky. „Na Wimbledon se stihne připravit. Má ještě dost času na sobě zapracovat,“ dodal s tím, že vyšetření ukázalo, že zranění prsního svalu bylo vážnějšího rázu a rozhodnutí šestatřicetileté hráčky nenastoupit proti Marii Šarapovové tak bylo správné.

„Udělala dobře, že proti Marii nehrála. Nemohla by podávat a bez servisu by utkání těžko vyhrála. Dalším rizikem bylo, že jí hrozilo natržení toho svalu. Jak ukázala vyšetření, chybělo k tomu málo,“ vysvětloval úspěšný kouč, který je s výkony své svěřenkyně na French Open i tak spokojený.

Serena Williamsová si v prvním kole poradila s Kristýnou Plíškovou, ve druhém vyřadila Australanku Ashleigh Bartyovou a ve třetím na ni nestačila Němka Julia Görgesová. „French Open bylo fantastické,“ prohlásil osmačtyřicetiletý Mouratoglou. „Po prvním prohraném setu v utkání s Bartyovou se vrátila skutečná Serena.“

„Zase v ní vidím zápal pro hru. Myslím, že je opět konkurenceschopná, její úroveň tenisu a fyzička jsou zpět. Navíc ve Wimbledonu bude mít výhodu. Svým podáním si může pomoci ze špatných situací,“ uzavřel Mouratoglou. Serena Williamsová se na kurty vrátila v březnu na turnajích v Indian Wells a Miami po půlroční mateřské pauze. Tam však se svými výkony nebyla zcela spokojená a rozhodla se další akce vynechat a raději dál makat na fyzičce. Na French Open musela v osmifinále odstoupit kvůli zranění, tak se nechme překvapit, jak se jí bude dařit na jejím oblíbeném Wimbledonu.

Reklama