Hlavní obsah

Párová čtyřka skončila čtvrtá ve finále SP v Lucernu. Synek i Podrazil s Helešicem postoupili do finále

Párová čtyřka lehkých vah Jan Cincibuch, Jan Vetešník, Milan Viktora, Jiří Kopáč obsadila čtvrté místo ve finále veslařského Světového poháru v Lucernu. Česká posádka zaostala o 93 setin sekundy za třetími Nizozemci, neolympijskou disciplínu ovládli Němci těsně před Dány, kteří byli ve vedení na posledním mezičase.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Veslař Ondřej Synek

Článek

V neděli pojedou ve Švýcarsku finále skifař Ondřej Synek a Jakub Podrazil s Lukášem Helešicem na dvojce bez kormidelníka. Nejvýraznější postavy současného českého veslování dnes jako jediné úspěšně zvládly své semifinálové jízdy.

Pětinásobný mistr světa Synek byl v semifinále druhý, poté co nestačil na Novozélanďana Roberta Masona. Podrazil s Helešicem postoupili ze třetího místa a v neděli budou bojovat o celkový triumf v SP. Pořadí ve své disciplíně aktuálně vedou.

Další tři české posádky na jezeře Rotsee do finále postoupit nedokázaly. O 7. až 12. místo budou v neděli bojovat Lenka Antošová a Kristýna Fleissnerová na dvojskifu, dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Šimánek a čtyřka bez kormidelníka Matyáš Klang, Jan Pilc, Petr Melichar, Jan Potůček.

Závody SP ve veslování v Lucernu (Švýcarsko):
Muži:
Skif lehkých vah:
1. Schmid (Švýc.) 6:55,88
Párová čtyřka lehkých vah:
1. Německo 5:55,30
...
4. ČR (Cincibuch, J. Vetešník, Viktora, Kopáč) 5:59,31
Ženy:
Skif lehkých vah:
1. Drägerová (Něm.) 7:39,21
Párová čtyřka lehkých vah:
1. Čína 6:28,04

Reklama