Hlavní obsah

Jachtařka Kozelská Fenclová ukončila kariéru

Praha

Jachtařka Veronika Kozelská Fenclová ukončila v 37 letech kariéru. Účastnice dvou olympijských her to oznámila Českému svazu jachtingu písemně a rozhodnutí vysvětlila rodinnými důvody. Místo vrcholového sportu chce šestinásobná česká Jachtařka roku největší čas věnovat svým dvěma dětem, které má se současným trenérem belgické reprezentace Davidem Kozelským.

Foto: Jakub Kozelský

Česká jachtařka Veronika Fenclová ukončila kariéru

Článek

"V současné situaci není možné zvládnout oboje dohromady. Manžel je úspěšný trenér a tráví spoustu času v zahraničí na tréninku a závodech. Příští rok nejsem schopna z časových důvodů naplánovat smysluplnou sezónu, a tak jsem se rozhodla skončit s vrcholovým jachtingem a uvolnit místo někomu jinému," uvedla Kozelská Fenclová.

Členkou české reprezentace byla bezmála dvacet let. Od roku 2004 závodila ve třídě Laser Radial, ve které obsadila na olympiádě v Londýně 2012 deváté místo a předloni v Riu de Janeiro byla dvanáctá. V srpnu jí po letošním návratu na vodu po mateřské těsně uniklo účastnické místo pro hry v Tokiu 2020. Na mistrovství světa v Aarhusu byla třicátá a v redukovaném pořadí jí k postupu scházely dvě pozice.

V roce 2011 byla Kozelská Fenclová čtvrtá na mistrovství světa i mistrovství Evropy. Ocenění Jachtař roku získala v letech 2009, 2010, 2011, 2012, 2014 a 2016.

Reklama