Hlavní obsah

Olympijská vítězka bojuje s depresemi: Pláču a křičím!

Varšava/Praha

Řady světových sportovců, které postihly úzkostně depresivní poruchy a byli nuceni vyhledat lékařskou pomoc, nyní rozšířila i polská veslařka Magdalena Fularczyková-Kozlowská. Olympijská vítězka na dvojskifu z Ria de Janeiro z roku 2016 přiznala, že bere léky a psychické problémy řeší s odborníky.

Foto: Profimedia.cz

Polský dvojskif Magdalena Fularczyková-Kozlowská a Natalia Madajová na trati.

Článek

„Když přijdou špatné dny, snažím se to přijmout, ale jsem nesnesitelná pro sebe i své blízké. Musím se vyplakat a vykřičet, ale pak si zase říkám, že to není tak zlé," svěřila se 33letá bývalá elitní závodnice v interview pro polský deník Fakt, z něhož citoval server se.pl.

Dodala, že nastal i okamžik, kdy se rozhodla vysadit léky. „Ale nebyl to dobrý nápad," přiznává upřímně mistryně světa i Evropy, která loni ukončila zářivou kariéru.

Foto: Profimedia.cz

Polský dvojskif Magdalena Fularczyková-Kozlowská (vlevo) a Natalia Madajová se chlubí zlatými olympijskými medailemi z Ria.

Jejím vrcholem byl olympijský triumf v Riu, Fularczyková-Kozlowská tehdy ve finále s parťačkou Natalijí Madajovou porazily po drtivém finiši o pouhých 95 setin sekundy favorizovaný britský pár Victoria Thornleyová, Katherine Graingerová. Ve sbírce má polská veslařská legenda také bronz z olympiády v Londýně z roku 2012, kdy jezdila na dvojskifu s Julií Michalskou.

Reklama