Hlavní obsah

Místo plavek jen kalhotky. Odvážná Slovenka marně bojovala s vlnami kanálu

Odvážný sen - přeplavat čtyřiatřicekilometrový kanál La Manche - se jí nepovedlo naplnit. Ale svým pokusem i tak přitáhla pozornost. Do vln Ingrid Nechalová hupsla skoro nahá, kalhotky doplnila jen kresbami na těle, sport tak spojila s ušlechtilou myšlenkou. Po více než jedenácti hodinách to ale vzdala kvůli počasí a nepříznivým proudům.

Foto: Sport.cz

Ingrid Nechalová před pokusem o zdolání La Manche.

Článek
Fotogalerie

Pětatřicetiletá Slovenka ukončila boj po 11 hodinách a 17 minutách, zvládla téměř 75 procent úseku.

Zkraje září se o tento husarský kousek pokusili spolu s Ingrid i další tři plavci. Dokázala to jen šestnáctiletá Američanka, a to za zhruba 13 hodin.

Slovenská plavkyně to chtěla zvládnout ve slovenském rekordu za méně než 11 hodin. Svým plaváním též chtěla poukázat na potřebu záchrany stromů, které si namalovala na prsa a další části těla.

"Vyplula jsem pomalovaná jako strom, protože jsem chtěla poukázat na problematiku kácení stromů," nastínila Ingrid, proč vyrazila nezvykle ustrojená.

Ingrid měla k vodě blízko od útlého věku. "Už v předškolním věku mě táta házel do vody, abych se naučila plavat. Plavu v podstatě od druhého ročníku na základní škole a chodila jsem i na sportovní školu do Košic," říká rodačka z Topoľčian.

Největším úspěchem je slovenský rekord v Topolčanech - za 24 hodin zaplavala 50 km. La Manche jí však odolal.

Reklama

Související témata: