Hlavní obsah

Žádné experimenty, Synek v olympijské sezoně nechce riskovat

PRAHA

Žádné experimenty, veslař Ondřej Synek v přípravě na olympijskou sezonu nechce riskovat. Mistr světa z roku 2010, který bude v Londýně obhajovat stříbrnou medaili z her v Pekingu, v přípravě na vrchol nadcházející sezony hodlá sázet jen na osvědčené tréninkové postupy.

Foto: Ivana Roháčková

Veslař Ondřej Synek

Článek

Devětadvacetiletý skifař Synek má už za sebou úvodní zimní soustředění v Livignu a nyní se připravuje v domácích podmínkách. Příští týden v neděli jej čeká domácí mistrovství ve veslování na trenažéru. "Uvidí se, jak na tom jsem. Zatím si myslím, že dobře. Závodit na trenažéru není nic extra, ale čísla jsou poctivé a ověříme si, jak na tom jsme fyzicky," řekl Synek ČTK.

Stříbrný medailista z letošního světového šampionátu na jezeře Bled v závěru čtyřletého tréninkového cyklu neplánuje zkoušet žádné novinky. "Teď už máme vše zažité. Byla by blbost vymýšlet něco nového. Takové experimenty jsou jen cesta do pekla. Zařadíš nový cvik do posilovny, hneš si se zády a už se člověk veze," vysvětlil Synek, jenž po Pekingu udělal jen jednu velkou změnu - přesedl do skifu jiného výrobce. I to se ale stalo již na začátku roku 2010.

Jedinou drobnou změnou v přípravě bude krátkodobé rozšíření jeho tréninkové skupiny. V lednu na další běžkařské soustředění do Livigna s ním totiž odjedou i deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák, kteří si také vybojovali start v Londýně.

"Je to dobré. Jinak bych tam byl sám, takže se spojím s nimi. Oni jsou docela rychlí na běžkách, takže s tím určitě nebude žádný problém," poznamenal Synek.

Spojení veslaře a kanoistů domluvili v zimě jejich trenéři Milan Doleček a Libor Dvořák. "Znají se už dlouho a Dvořák chodí k Dolečkovi maličko pro rady. Připravují se trochu jinak než většina kanoistů a myslím, že to dělají dobře," řekl veslař pražské Dukly.

Na horách možná dojde i na hecování. Zatímco Synek si již v minulosti jízdu na kanoi vyzkoušel, Radoň s Dvořákem možnost, že by usedli do skifu, odmítají. "Možná je zkusím přemluvit. Kanoisté většinou, když si sednou do skifu, tak jsou vyklepaní. Já jsem se na kanoi po sezoně 2009 učil jezdit a pak jsem i s kamarádem na deblkanoi závodil. A byla do docela sranda. Dvakrát jsem z lodi vypadl," smál se Synek.

Reklama