Hlavní obsah

Skvělá zpráva! Dostál má speciální vízum od NATO, může si přijít pro stejné rady jako Joshua

Na olympiádě v Tokiu bude letos v létě patřit Josef Dostál k největším českým nadějím na zlatou medaili. Rychlostní kanoista sbírá na velkých akcích jednu medaili za druhou, ale prvenství pod pěti kruhy mu ve sbírce ještě chybí. Brzy osmadvacetiletý kanoista se tak vydal na dlouhodobé soustředění do Kalifornie, aby byl v létě v té nejlepší možné formě.

Foto: Archiv Josefa Dostála

Na olympiádě v Tokiu bude letos v létě patřit Josef Dostál k největším českým nadějím na zlatou medaili.

Článek

Díky armádnímu sportovnímu centru DUKLA získal v současnosti nejlepší český rychlostní kanoista speciální vízum od NATO, aby v pandemické situaci mohl vůbec odletět do Spojených států amerických. Společně se svým kolegou Radkem Šloufem a realizačním týmem včetně fyzioterapeutky a lékaře stráví Dostál dva měsíce zahraničí.

Ve sportovním centru na jihozápadě USA čekají čtyřnásobného mistra světa tvrdé tréninkové dávky na vodě, v posilovně a chybět nebudou ani kompenzační cvičení a rehabilitace. Dostál jednoduše nechce před životním závodem v Japonsku riskovat jakékoli drobné zranění.

Foto: Archiv Josefa Dostála

Josef Dostál bude na olympiádě v Tokiu v létě patřit k největším českým nadějím na zlatou medaili.

„Můj táta mi vždycky říká, že rychlostní kajakář je na vrcholu svých sil v osmadvaceti letech, takže doufám, že budu letos v té největší formě. Ano, není důležité vyhrát ale zúčastnit se. Ale já už jsem se olympiády zúčastnil a teď je potřeba ji vyhrát," sebevědomě vyhlašuje kanoista, který má z olympiády z Londýna bronzovou medaili a o čtyři roky později přivezl z Ria de Janeira bronz a stříbro.

Čeští kajakáři vyrazili na trať v maskách. Do olympiády potřebují zlepšit dýcháníVideo: Sport.cz

Dostál ještě před odletem do Kalifornie stihl spojit síly se silným partnerem, který spolupracuje třeba s elitním basketbalistou Stephenem Currym, světovým šampiónem v boxu Anthony Joshuou, nebo synem legendárního Michaela Schumachera Mickem, kterého letos čeká premiérová sezona ve Formuli 1 v barvách týmu Haas.

Dostál tak bude nejen během tréninků nosit oblečení od americké sportovní značky Under Armour. Stejně tak jako zmíněné globální hvězdy bude mít navíc možnost využívat dlouhodobého výzkumu globální společnosti, která v současnosti patří mezi nejoblíbenější sportovní značky na světě.

Foto: Hofman/Sportegy

Kajakář Josef Dostál, majitel tří olympijských medailí.

„Pepu jsme si vybrali nejen pro jeho dlouhodobou skvělou výkonnost, ale i pro jeho odhodlání se neustále zlepšovat. Věříme, že mu naše špičkové produkty s nejnovějšími technologiemi pomohou ke splnění jeho snu odvézt si z Tokia zlatou medaili. Bude mít však přístup i do naší nové UA performance akademie, kde díky dlouholetému výzkumu pomáháme sportovcům zvyšovat mentální sílu," říká Pavel Hynek, Country Manager značky Under Armour pro Českou a Slovenskou republiku.

„Myslím, že mi nejen lidé z Under Armour, ale především pak samotné oblečení může pomoci při zlepšování výkonu. Zároveň věřím, že získám i zajímavé informace a inspiraci, jak lépe trénovat a posunout se tak zase o něco dál," těší se více než dvoumetrový kanoista na novou spolupráci.

V českém týmu Under Armour se Dostál potká také třeba s rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou, plavkyní Barborou Seemanovou, šermířem Alexanderem Choupenitchem či boxerem Vasilem Ducárem.

Reklama

Související témata: