Hlavní obsah

Trénink v době pandemie? Ledecká si skočila do bazénu legendy

Trénování v době koronavirové pandemie, kdy je většina sportovních středisek uzavřená, může být pro mnohé vrcholové sportovce pořádným problémem. Zvlášť, když je za dveřmi olympiáda. Své o tom ví i dvě z nejlepších plavkyň na světě Katie Ledecká a Simone Manuelová.

Foto: Sport.cz

Katie Ledecká předvedla v rámci výzvy GotMilk neskutečný kousek.

Článek

Příběh už je starší, ale až teď se s ním svěřil trenér dvou amerických plavkyň Greg Meehan. Plavkyně se ocitly v nouzi už v první fázi pandemie v březnu minulého roku. Olympiáda byla tehdy plánována ještě na červenec 2020 a přípravné závody na ni na červen. Plavkyně tak řešily zapeklitý problém, kde budou trénovat?

„Snažili jsme se najít nějaký bazén, ve kterém by holky mohly trénovat," řekl Meehan. Příprava na suchu je totiž sice nutná, ale není dostatečná. „Věděli jsme, že musíme trénovat i ve vodě, jinak by to dopadlo špatně," svěřil se kouč s tím, že se usilovně snažil shánět kontakty na lidi, kteří by mohli pomoct.

Nakonec se dočkali, pomocnou ruku nabídla americké plavecká legenda Tod Spieker, který byl v plaveckém družstvu Kalifornské univerzity, je členem plavecké síně slávy a nyní je také majitelem Centra vodních sportů. Ten jim nabídl, že mohou trénovat v bazénu na zahradě u jeho domu.

Vybavení bylo prý jako v profesionálním tréninkovém bazénu. Hodiny, startovní bloky... Olympioničky měly dokonalé zázemí, ve kterém trénovaly několik měsíců až do znovuotevření plaveckých center.

„Nebyl to nejlepší trénink na světě, ale bohatě stačil k tomu, aby holky nevypadly z tempa," řekl Meehan. Že by plavkyně došly ze zahradního bazénu až pro olympijské zlato?

Reklama

Související témata: