Hlavní obsah

Synek má po konci kariéry novou práci. Chce Česko nasměrovat do světové špičky

Praha

Nejlepší český veslař historie Ondřej Synek bude po skončení aktivní kariéry sportovním ředitelem svazu a bude mít na starosti reprezentaci. Pětinásobný mistr světa před třemi týdny oficiálně oznámil, že již na vrcholové úrovni sportovat nebude, a stal se šéfem veslařů v Dukle. Nyní vedení Českého veslařského svazu (ČVS) oznámilo, že Synek bude mít na starosti v následujícím olympijském cyklu i celou reprezentaci.

Foto: Sport Invest

Veslař Ondřej Synek ukončil v 38 letech kariéru

Článek

"Od spolupráce s Ondřejem Synkem očekáváme velkou energii a chuť nasměrovat českou reprezentaci do světové špičky. Ondra má mezi veslaři velkou autoritu a jeho projekt způsobu řízení reprezentačního úseku nás velmi oslovil," uvedl předseda ČVS Ondřej Šebek v tiskové zprávě.

Synka do nové pozice jmenovalo předsednictvo svazu na dnešním jednání, bývalý veslař bude sportovním ředitelem ČVS. "Byl jsem nabídkou veslařského svazu velmi potěšen a tuto příležitost beru jako velkou výzvu mé nové kariéry. Jsem si vědom odpovědnosti, ale věřím, že mé zkušenosti budou pro české veslování přínosem," řekl bývalý elitní skifař.

Medailista z olympijských her, mistrovství světa i Evropy do nové pozice formálně nastoupí 1. ledna, v nejbližší době už ale určí složení trenérské rady a jednotlivé trenéry pro posádky. Doposud měl reprezentaci na starosti Jakub Makovička.

Reklama