Hlavní obsah

Alkohol a vandalismus. Šest slovenských vodních slalomářů vyloučili z reprezentace

Bratislava

Výkonný výbor Slovenského svazu kanoistiky na divoké vodě ve středu vyloučil z reprezentace do konce kalendářního roku šest mladých závodníků. Podle oficiálního oznámení svazu měli na zahraničním tréninkovém pobytu porušit statut reprezentanta Slovenské republiky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trojský vodní kanál (ilustrační foto)

Článek

Důvodem vyloučení Tomáše Džurného, Matúše Gewisslera, Andreje Málka, Martina Mračna, Juraje Skákaly a Miroslava Urbana bylo nedodržení denního režimu, požití alkoholických nápojů a vandalismus. „Žel, aktuálně prošetřujeme i další provinění vůči sportovní morálce u ostatních členů mládežnického týmu," uvedl na svazovém webu generální manažer Richard Galovič.

Výkonný výbor svazu se rozhodl zaujmout k disciplinárním prohřeškům nulovou toleranci. „Máme zájem pouze o sportovce s nejvyššími ambicemi, pracujícími čtyřiadvacet hodin denně pro jejich naplnění," dodal Galovič. „Musíme přiznat, že u mládežnických sportovců, navzdory jejich nespornému talentu a skvělým sportovním výsledkům, čelíme disciplinárním problémům. Řešíme otázky, s nimiž jsme se u generace Martikána, bratří Hochschornerů nebo Kaliské nikdy nesetkali," dodal Galovič.

Reklama

Související témata: